Kan man tale tingene ihjel?

Når jeg til mine foredrag fortæller om mangelfuld kommunikation i parforholdet, så spørger mange mig om man, hvis man altid skal give udtryk for hvordan man har det, ikke kan “tale tingene ihjel”. Det kan man så sandelig, men kun hvis man taler om det forkerte. Med det forkerte mener jeg, at man taler om den anden. Kvinder har en udpræget veludviklet evne til at skjule kritik i “personlige” udsagn. Som eks. “Jeg føler at du…” Man kan ikke føle noget andre gør. Man kan reagere på det og man kan forholde sig til det, men man kan ikke føle noget der sker hos en anden. Man kan kun føle noget, der sker hos en selv.

Det betyder at du kan fortælle noget om dig selv, dine følelser, fornemmelser, fantasier, tanker og drømme. Det betyder også at det aldrig er i orden at ytre sin mening om den anden, med mindre du er blevet spurgt om det. Du kan spørge og efterlyse og du skal fremfor alt ALTID huske at der ikke findes et rigtig eller forkert der findes et dig og mig.

Hvis din mand siger at han er træt af at tale tingene ihjel, så siger han i virkeligheden at han er træt af at blive kritiseret. Hvis han “ikke vil tale om det mere”, eller “kan vi ikke tale om det på et andet tidspunkt”, eller “du ser spøgelser alle vegne” eller “det er altid dig, der finder problemer alle vegne” eller noget helt femte, så handler det i virkeligheden om at I skal tale sammen om det emne på en anden måde. Han føler sig med stor sandsynlighed utilstrækkelig og det vil han med al vold og magt gerne slippe for.

Hvis du derimod fortæller noget om dig, om dit indre liv, dine følelser og tanker og drømme, så vil det til ENHVER tid være interessant, for den mand som elsker dig. I det øjeblik det du siger handler om noget han har gjort forkert, så vil paraderne være oppe.

Det betyder ikke at du skal æde alle kameler i hele verden og aldrig sige når du er utilfreds med noget. Det betyder bare at det gør en verden til forskel hvordan du taler om det.

Er du nysgerrig og vil du lære mere om, hvad jeg mener? Meld dig til min labre en-dags workshop for kvinder “Elsk Dit Parforhold” lørdag den 3. december kl 9.30-16 i Hørsholm. 995 kr. som investering i dit parforhold. Læs meget mere og tilmeld dig hér.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.