Loyalitet i parforholdet

De fleste af os kan blive enige om, at utroskab er illoyalt. Når vi åbner os følelsesmæssigt og seksuelt overfor et andet menneske, så giver vi noget væk, som normalt hører til i parforholdet. Den intimitet og nærhed vi deler i den tætte kærlighedsrelation skal holdes indenfor parforholdets vægge ellers mister vi tilliden. Er du ikke enig, så skal du bare vide at dette ikke er et indlæg om utroskab, så lad os tage den diskussion en anden dag.

Men hvordan går det lige med hverdags-loyaliteten i dit parforhold? Jeg blev ramt for et par år siden, da en lærer kaldte en af mine med-kursister for meget loyal overfor sin mand. Var jeg loyal over for min mand, som jeg jo elsker, øh nej det kan man vist ikke sige jeg var. Ikke til fulde i hvert fald. Jeg brokkede mig nemlig over ham. Til mine veninder, min søster eller min mor, når jeg var utilfreds med noget. Han fik grovfilen, når jeg syntes han var en spasser-nar. Jeg flirter også en del, det gør jeg stadig og man kan jo spørge sig selv, hvor loyalt det lige er. Det bliver i hvert fald et spørgsmål om hvordan man flirter. Når han har konflikter med børnene er jeg heller ikke for fin til at tage deres parti. Der kan gå ren tiger-mor i mig og det støtter jo heller ikke rigtig op om min loyalitet overfor ham.

Til gengæld er jeg meget rummelig overfor ham. Jeg har altid respekt for hans holdning, uanset hvor langt den er fra min. Han kan regne med mig i tykt og tyndt og jeg står lige der ved siden af ham, så han ved han kan være tryg ved mig. Jeg bakker ham op, så godt jeg kan og jeg sparrer gerne med ham, når han har brug for mig. Jeg viser ham hver dag, hvor meget jeg holder af ham og sætter pris på hans selskab og det er vel også en slags loyalitet.

For hvad vil det egentlig sige at være loyal? Betyder det at man til enhver tid og i enhver henseende skal støtte sin ægtefælle blindt, selv i de mest latterlige eller uhensigtsmæssige situationer, også når man er rygende uenig. Nej det betyder det ikke. Det betyder til gengæld at man skal omgås hinanden respektfuldt. Både i og uden for hjemmet. Det er helt ok at læsse af hos venner, men gør det ansvarligt, så de også kan se din mand i øjnene næste gang I er til par-middag derovre. Tal kun om hinanden som I selv ville synes det er i orden at blive talt om. Stå ved ham også selvom du er uenig, når I er ude blandt andre. I er et team en enhed og det skal I vise verden og hinanden. Det er en af de vigtigste måder I kan støtte kærligheden.

God fornøjelse med loyaliteten.

Kærligst Katrine Axholm

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.