Når fornuften og følelserne ikke taler sammen!

Du kender det sikkert. Du føler noget, som din fornuft simpelthen ikke fatter. Måske er du ked af det eller frustreret, bange eller bekymret og du forstår ikke dig selv. “Hvorfor bliver du ved med at græde over at din ekskæreste gik sin vej, når du nu heller ikke synes at det var et godt forhold” forsøger du at tale fornuft med dig selv. Eller: “Du har jo en sød mand, nogle dejlige børn og et godt job, hvorfor bliver du så ved med at være så utilfreds/ensom /ked af det?”. Eller: “Hvordan kan det være du bliver ved, med at blive så såret over noget andre siger, det er da ikke noget at tage sådan på vej af”

Det bemærkelsesværdige er at du har det som du har det, netop fordi du ikke lytter til dine følelser. Du forsøger at tale fornuft med dine dem, men de vil ikke lytte, de bliver bare ved med at presse sig på og du bliver ved at med at være lige utilfreds/bange/frustreret osv.

Hvis din far og mor ikke har lært dig, at dine følelser er helt ok uanset, hvordan de er, så vil du tage den opfattelse med videre i dit liv. Du skal med andre ord, lære dig selv noget, som din far og mor ikke kunne bibringe dig. Du skal lære at holde af dig uanset hvem og hvordan du er. Uanset hvad du føler og på på hvilke tidspunkter.

Måske er du bange for at hvis du lader de såkaldte “negative” følelser få frit spil, så bliver du aldrig bliver glad igen. Hvis du giver plads til sorgen, så vil den fuldstændig få overtaget og du er nødt til at lade dig skille, slå hånden af din mor eller noget helt tredje. Du tror at hvis du giver slip, så vil bekymringen fylde det hele, hvis ikke du hele tiden holder den nede.

Hvis din far og mor ikke har lært dig, at dine følelser er helt ok uanset, hvordan de er, så vil du tage den opfattelse med videre i dit liv. Du skal med andre ord, lære dig selv noget, som din far og mor ikke kunne bibringe dig. Du skal lære at holde af dig, uanset hvem og hvordan du er. Uanset hvad du føler og på på hvilke tidspunkter.
Det interessante er at alle dine følelser har et budskab til dig. Det er ikke altid lige den følelse, der dukker op, som er den primære og derfor er det ikke altid hensigtsmæssigt at reagere umidelbart i alle situationer. Det vil sige, at selvom du kan have en følelse af at du ikke længere elsker din mand, at du mest af alt har lyst til at skride fra det hele, så er det på sigt ikke det mest hensigtsmæssige at gøre. Det kan til gengæld betyde at du trænger til at lytte mere til dig selv. At du skal være mere målrettet med at få dine behov dækket og at få sat dine grænser, inden du har lyst til at sende mand og børn ud med badevandet.

Det vigtigste at vide er at du A L T I D er ansvarlig for dine egne følelser. Du kan aldrig give andre skylden for, at du har det som du har det. Når du føler dig overset, talt ned til eller skældt ud har du altid selv et ansvar for hvordan du håndterer det der sker med dig.

Held og lykke med kærligheden – først til dig og dernæst til andre.

Kærlig hilsen

Katrine

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.