Jamen du elsker mig jo ikke!

Med par i min praksis bliver jeg gang på gang slået af, hvor meget kærlighed der bliver mærket i hjertet og hvor lidt af den kærlighed, partneren rent faktisk føler de modtager. Et er at kærlige følelser ikke altid blive vist i kærlige handlinger, et andet er at den kærlighed du føler for dig selv er proportioenlt med den kærlighed, du føler du modtager fra andre.

Med andre ord: hvis du elsker dig selv med alt hvad du er, så vil du også opleve verden som god og fuld af kærlighed. Hvorimod hvis du har det svært med dig selv, så vil du tro at andre vil dig det ondt, at de tænker dårligt om dig og at din partner ikke holder af dig. Verden er, så at sige, et spejl på dit indre.

Det skal jeg lige love for at der er nogle mennesker, som har uendelig svært ved at få øje på endsige tage ansvar for. De holder stædigt fast i at det er partneren, den er gal med. “Jamen du elsker mig jo ikke, for så ville du aldrig…” Ansvars fralæggelse såsom: du gør mig altid jaloux, du er ligelgad med mine følelser, du sørger altid kun for at få dine behov dækket” osv osv er alle tegn på at dit forhold til dig ikke er godt. Hvis det var, ville tanken aldrig falde dig ind, at nogen ville gøre dig ondt med vilje eller af manglen på kærlighed.

Når den følelsesmæssige ti-øre er faldet og du tager ansvaret for din manglende selv-kærlighed på dine skuldre, vil du opdage det som en kæmpe befrielse. Du er ikke længere afhængig af, at din partner skal gøre noget bestemt, for at du kan blive lykkelig. Du ved at du til enhver tid kan regne med dig selv og din kærlighed til dig og det er faktisk nok. Den fritflydende kærlighed du så vil opleve i dit parforhold er bare dejlig flødeskum på den kage du selv har bagt og alting bliver SÅ meget nemmere.

Hvis det skulle være sådan at du reelt lever i et kærlighedsløst forhold, så kan du jo passende spørge dig selv om ikke du er mere værd.

Så tag en status på din kærlighed til dig selv og se om ikke den passer rigtig godt overens med den kærlighed du føler i dit parforhold.

Held og lykke med det.

Kærligst Katrine

Læs også: Tror du på din partners kærlighed?

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.