Du kan ikke gøre noget, du ikke har lært!

Vores fars og mors indbyrdes kærlighedsforhold er på godt og ondt vores forbillede på, hvordan et parforhold skal være. Vi vil ubevidst tage en masse med, som vi gennem vores barndom har opsnappet, fra deres måde at håndtere tingene på. Hvordan udtrykte de kærlighed, elskede de hinanden, levede de som hund og kat og hvordan håndterede de deres forskelligheder og konflikter? Var din barndom præget af isnende tavshed eller stiltigende overensstemmelse eller måske endda dramatisk råben og skrigen?

Når du retter blikket mod dit ophav, vil du blive bedre i stand til at opdage, hvorfor du selv håndterer dit kærlighedsliv, som du gør. Det er ikke hverken enkelt eller ligetil, men det giver en masse mening. Når du ved hvad du gør og hvorfor, bliver du i stand til at gøre noget andet.

Alle de par jeg har i terapi, har alle i en eller anden udgave, ikke fået lært det, som skulle til, for at de kunne håndtere de udfordringer, som deres liv og parforhold, udsætter dem for. De har gjort alt hvad de overhovedet kunne, men de har ganske enkelt ikke været klædt følelsesmæssigt på, til at kunne løse konflikter og håndtere forskelligheder.

Det betyder at de nu skal lære sig selv noget, som deres forældre ikke har fået lært dem. Det kan være svært og det er først noget, de opdager, når der allerede er blevet sagt en masse grimme ting, når konflikterne er spidset til eller når kærligheden er ved at forsvinde ud i glemslens mærke.

Det er ubetinget arbejdet og øvelsen værd. Når vi lærer at tackle det livet udsætter os for, på en hensigtsmæssig måde, så vil intet kunne slå os omkuld. Vi vil leve et liv, der er så tro mod den vi er, at vores liv vil være til stor tilfredsstillelse for os. Ikke altid nemt, men grundfølelsen vil være at vi lever et lykkeligt liv.

Vil du have mere af det? Meld dig til min og yogainstruktør Charlotte Bruun fra Yogazensations workshop “Genfind Kærligheden“. Vi starter op den 22. marts.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.