Din historie præger din kærlighed!

Vi oplever verden gennem det vi har lært. Forestil dig følgende eksempel: To mænd kommer gående fordybet i snak. En hund kommer dem løbende i møde og den ene mand, som engang er blevet skambidt af en hund af samme race, råber: Pas på! Den anden mand, som ejer hunden, bliver glad for at se den og sætter sig på hug og klapper den. De to mænd har to vidt forskellige erfaringer med hunde og derfor reagerer de forskelligt, når de møder den.

Vi er altså farvet af vores historie. Og med den historie går vi ind i parforholdet. Sammen med vores far og mor har vi lært, hvad kærlighed er. På godt og ondt og med de “briller” oplever vi vores parforhold i dag. Eks. hvis din far og mor levede i et kærlighedsløst forhold, hvis de levede som hund og kat eller i uudtalt våbenhvile, så vil du ikke have haft et positivt forbillede, som kunne vise dig, hvad kærlighed er. Du ved ikke hvad det vil sige at vise kærlighed eller hvordan man hensigtsmæssigt løser konflikter. Det betyder at du i en eller anden udstrækning vil rode rundt i mørket, fordi dit billede af at elske måske ikke handler om kærlighed. Du har ingen erfaringer med: Hvad vil det sige at elske, hvordan håndterer vi vores forskellighed og hvordan plejer I kærligheden?

Først når vi forstår hvad vi kommer fra eller forstår hvorfor vi gør som vi gør, kan vi gøre noget andet end at leve et kærlighedsliv ubevidst og pr. automatik. Når vi forstår hvorfor vi reagerer som vi gør, hvorfor vi har det som vi har det, vil vi blive i stand til at vælge med ny indsigt. Vi vil kunne bede om det vi har brug for og vi vil sætte vores grænser på en hensigtsmæssig måde.

Kun på den måde kan vi finde og skabe det, som er kærligheden for os.

Vil du være klogere på dig selv, vil du finde kærligheden til dig og genfinde den til ham du har giftet dig med? Deltag i min workshop: Detox din kærlighed

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.