Sådan bryder du historien

Vi er alle sammen præget af vores historie. På godt og ondt. Vores barndom og erfaring med verden skaber det ”filter”, hvormed vi oplever det der sker. Det betyder at når vi går ind i et kærlighedsforhold (og i alle andre relationer også) så ”ser” vi det vi har med os. Med andre ord, vi gentager vores historie. Vi gentager svigtet, savnet og ensomheden eller i den anden ende, vi har tillid til verden, vi oplever den fuld af kærlighed og møder den med glæde.

Hvis du er blevet svigtet i din barndom, vil det være svigtet du ser efter i verden. Hvis du er blevet krænket, vil det være grænseoverskridelsen du oplever. Hvis du bærer på en stor sorg, vil den farve din måde at opleve kærlighed på. Hvis dit selvværd er lavt, vil du ikke tro på den kærlighed du rent faktisk modtager. Du spejler dig selv i verden og de mennesker du møder. Modsat hvis du føler dig elskværdig, vil verden være fuld af kærlighed. Hvis du føler dig fri og rummelig, så vil det du oplever og dem du møder også være det.

Sådan går du ind i parforholdet og sådan vil du også præge det. Din erfaring med kærlighed vil gennemsyre det du er i lige nu og du vil have svært ved at tro på, at din sandhed og din virkelighed ikke er den samme, som din partners. Du tror at det du oplever er det som ER. Så enkelt er verden bare ikke skruet sammen. Vi oplever som sagt med de erfaringer vi har med os og derfor kan to mennesker opleve det samme på to vidt forskellige måder.

Eks. Forestil dig to mænd, som går hen ad gaden fordybet i snak. Pludselig kommer der en hun løbende hen imod dem. Den ene (som engang er blevet bidt af en hund af samme race) Pas på!. Den anden mand (som ejer hunden) sætter sig på hug og klapper den. To mænd med hver deres erfaring, oplever det samme og håndterer det på to vidt forskellige måder.

Når du bliver bevidst om, hvad du har med dig og hvordan din erfaring farver det du oplever, vil du blive i stand til at gøre noget andet. Du vil elske dig selv så meget at det ikke bliver så livsvigtigt om du får anerkendelse og kærlighed udefra. Du vil kunne rumme dig selv med alt hvad du er, at selvom du får kritik, tager du den ikke personligt. Du er så god til at give dig omsorg, at selvom du bliver forladt, vil du blive ked af at miste, men din verden vil ikke synke i grus. Med andre ord du er ikke afhængig af andre mennesker.

Så start med at elske dig selv i dag. Verden vil ikke være den samme i morgen.

Har du brug for hjælp til din “rejse”? Læs med for kvinder og for mænd.

Læs også: Brevkasse: Hvordan lægger jeg min barndom bag mig? 

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.