Jeg må ikke være sexet!

Når vi vokser op sammen med vores far og mor, er der sider af vores personlighed, som bliver elsket mere end andre. “Pernille er sådan en dygtig og flittig pige, hun klarer alting selv og er aldrig til besvær”, “Thomas er en sund og rask dreng, der altid hjælper andre, når de har problemer”. Når det har været budskabet fra vores far og mor, så vil vi have lettere ved at elske de sider af os (som de gjorde) og sværere ved andre dele af os selv.

Der er altså sider af vores personlighed, som er “forbudte” og som vi har svært ved at håndtere, når de dukker op. Måske skammer du dig. Måske benægter du at have de følelser, der rumsterer i dig. Måske har du svært ved at håndtere de sider, når du møder dem hos andre. Måske tager du al saft og kraft ud af dig selv, fordi du føler dig forkert. Vores skyggesider kan vise sig i mange forskellige variationer. Det kan eks. handle om:

· vrede                                     · løssluppenhed                             · styrke                            · dovenskab                 · eftergivenhed

· sorg                                       · barnlighed                                   · svaghed                        · angst                           · insisterende

· seksualitet                           · glæde                                             · opgivenhed                 · følsomhed                  · krævende

· ansvarsløshed                    · kreativitet                                     · melankoli                   · larmende                     · påtrængende

Når vi ikke har lært at elske os selv, som dem vi er, vil vi heller ikke kunne leve vores liv fuldt ud. Den gode nyhed er at vi som voksne kan give os selv det vores mor og far ikke formåede. Når vi rummer os og elsker os også når vi ikke præsterer, er dygtige, kloge og flittige, så kan vi få glæde af vores fulde potentiale.

Første skridt på vejen er at opdage hvilke sider af dig, som du ikke har i spil. Næste skridt er at øve dig i også at være doven, urimelig, sexet og larmende mm.. Kun på den måde kan du lære dig selv at kende og få glæde af hele det mangfoldige menneske du er.

Vil du lære mere om dig? Meld dig til min workshop Genfind Kærligheden lige hér.

 

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.