Er du bange for at miste? – Om at lade sig styre af angsten for at miste den du elsker

Er du dig bevidst om, hvor styrende tanken om at miste din elskede, styrer din måde at være på? Ved du hvor meget du censurerer dig selv, af angst for at blive afvist eller forladt? Er du bange for at hvis du viser hvem du er, så vil du ikke blive elsket? Har du din opmærksomhed hos andre, fremfor hjemme hos dig selv? Er du i tvivl om, hvad du selv synes og er det lettere at følge andre?

Når vi vokser op hjemme hos vores far og mor er der sider af vores personlighed, som bliver elsket mere end andre. Det betyder at vi lærer at vi bliver elsket, når vi er glade, flittige, kloge og artige, men at vi bliver afvist når vi er sårbare, vrede, usikre eller dovne. Fordi afvisningen gør så ondt når vi er børn, tager vi frygten for at møde den igen, ind i vores voksenliv. Vi forsøger altså at undertrykke sider af os selv, for ikke at blive afvist, skældt ud eller følelsesmæssigt forladt, som vi engang blev det af vores forældre.

Når vi så lever sammen i parforholdet, lever vi ikke vores fulde personlighed ud. Vi undertrykker os selv og de sider af os, som engang var forbudte, også selvom det ikke er nødvendigt mere. Det kan vores system ikke holde til og efter nogle år, hvor vi har censureret os selv, kan vi ikke længer holde ud at være i relationen og vi får behov for at komme væk.

I bund og grund har dette ikke det fjerneste med vores parforhold at gøre, men derimod en hel masse om vores måde at være i parforholdet. Det er altså ikke fordi din partner ikke passer til dig, det er ikke fordi I er vokset fra hinanden, eller ikke kan leve med jeres forskellighed, men derimod fordi du ikke har taget den plads og sat de grænser du har brug for i jeres forhold.

Så når du i alle årene har holdt dig tilbage, af gammel angst for ikke at blive elsket for den du var, har du i virkeligheden forladt og svigtet dig selv. Du har gjort det ved dig, som du frygtede din elskede skulle gøre og det kan du ikke holde til. Hvor I er nu er du måske på vej ud af forholdet, fordi du er i tvivl om din kærlighed. Det handler om kærligheden til dig. Det behøver ikke have konsekvenser for din familie og dit parforhold, for du kan lære at elske dig selv. Begynd bare i dag. Det kan læres.

 

 

2 Comments

Post A Comment

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.