Før kærligheden i mellem jer forsvinder

… skal du vide at

· der er en grund til at den forsvinder og du har også et bidrag til den proces

· måden i viser hinanden kærlighed på er forskellig, derfor elsker I sikkert hinanden lige højt

· kærlighed skal næres, for at bestå

· al kærlighed starter med kærligheden til dig selv

· du ikke kan mærke din partners kærlighed, hvis ikke du kan mærke den til dig selv

· afhængighed af, at din partner skal være på en bestemt måde, ikke er kærlighed

· du ikke kan opfylde alle din partners behov og han heller ikke dine

· kærlighed er når vi kan elske os selv og hinanden, som dem vi er

· din virkelighed ikke er mere rigtig end hans

Problematikken er oplagt især for kvinder i 30´erne, 40´erne og 50´erne. Vi kan sagtens klare os selv og har derfor ikke brug for mænd på samme områder som tidligere generationer. Vi vil gerne bestemme, hvordan tilværelsen i familien skal se ud, vi vil gerne blande os i hvordan vores mænd lever deres liv, hvilken bil vi skal køre i, det tøj børnene får på om morgenen, hvad vi spiser og alt det andet i øvrigt også. Samtidig vil vi også gerne forføres, elskes og tages af. Vi vil kunne læne os tilbage, lade manden tage over, være sårbare og give os hen. Føle os som kvinder sammen med en rigtig mand. Vi ved bare ikke hvordan vi skal tage førertrøjen af og få lyst til at kravle i det sexede undertøj, få bind for øjnene og give os hen eller at bede om en skulder, når vi trænger til at græde eller indrømme, når vi ikke magter det liv vi selv har skabt mere.

Ligeså vel som man ikke kan være kreativ og kritisk på samme tid kan man heller ikke bestemme og give sig hen på samme tid. Kunsten er at kunne skiftes efter behov. At det nogen gange er din mand, som er træt af sit arbejde og trænger til at læsse af og få kys og omsorg eller et (ja for fanden) blowjob, så han kan genfinde styrken til at finde den løsning han har brug, til at komme videre. Du er der for ham af respekt og af kærlighed. Andre gange er det dig, som er træt af at være mor og hamster i dit eget opstillede hamsterhjul og så er det tid for ham at tage over og forkæle dig med en lækker middag i byen, nussen fødder i sofaen, elskov eller at udholde halvanden times amerikansk-romantisk-pladder kærlighedsfilm med sine stærke arme tæt slynget om dig.

Det svære er at vi mister lysten til at give noget til hinanden, når vi selv er i underskud. Det underskud er vi selv ansvarlige for og det har de færreste opdaget. De tror at det er deres partner, der skal ”opdage” hvad de har brug for, at de skal ”passe sammen” og at kærligheden og lysten til sex kommer af sig selv, når bare man elsker hinanden. Det gør den ikke. Den skal plejes, nurses, fordres og fodres. Din lyst til sex og din kærlighed er du selv ansvarlig for. Du kan bede om det du ønsker dig, men der er ingen garantier for at du får det og det skal du udholde. Så må du gå et andet sted hen og eks. snakke med en veninde, gå i byen og flirte lidt eller læse nogle bøger eller gå i terapi, så du kan blive klogere på dig.

The job is all yours.

Kærlig hilsen
Katrine

Læs også: Lotte og Henriks historie 

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.