Ser du efter hullerne i osten?

Tak til min dejlige yogalærer Charlotte for endnu en indsigtsfuld praksis til morgen. Det handlede om at leve i pagt med naturen og årstidernes skiften. Nu er det efterår og træerne, buskene og jorden bugner af afgrøder, der skal høstes. Spørgsmålet var: Hvad kan jeg høste i mit eget liv?

Vi er så optaget af det vi ikke har og hold nu fest, jeg kender det selv. Min veninde har lige fået ny lækker bil… jeg vil også have ny bil. Min søsters mand har lige inviteret min søster på en lækker forlænget weekend til Firenze… jeg vil også på kærestetur til Firenze eller noget. Min kusines mand er enormt skæg at være til fest med, underholdende, flirtende, beleven…. Hvorfor er min mand ikke lidt mere sådan? Og jeg kunne blive ved.

Vi er altså alt for optaget af at finde hullerne i osten, end af at smage og nyde al den dejlige fyldige ost, der er uden om. Det kan vi bruge et helt liv på, at stræbe, udvikle, kræve, ønske os og ville have en hel masse andet, end det vi har. Vi tror vi skal handle, yde, ordne, gøre og regere. Vi har slet ikke opdaget, at der er en tid hvor vi skal høste og nyde frugten af vores anstrengelser. At det er helt ok at nyde, bare fordi vi er dem vi er. Vi har ikke lært, hvordan vi åbner os og bare modtager.

Det gælder også i parforholdet. Nyd det du har. Du ved godt du ikke kan få alt, så værdsæt det som er. Mærk din berettigelse til at tage imod. Du behøver ikke altid skulle gøre en masse, for til sidst at kunne dumpe tungt og træt ned i sofaen kl. 11 om aftenen, når alt andet er fixet. Det er spild af liv.

Det du har fokus på det vokser. Det betyder at når du er optaget af alt det du mangler, så vil det fylde hele dit billede. Hvorimod når du har din opmærksomhed på nydelsen, så vil du opdage alt det, der er at nyde.

Så hvad vil du glædes over og værdsætte i dag?

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.