Tank kærligheden op med nærvær.

I forgårs var det som bekendt søndag og vi havde ikke de store planer. Til gengæld var vi tre afsnit bagud i “Forbrydelsen” og derfor smed vi os i arm-krog på sofaen og så de tre afsnit i streg. Når hverdagen er travl, så sætter vi os, når børnene er lagt og snakker lidt om løst og fast, vigtigt og uvigtigt, tuner ligesom ind på hinanden. Ligger i ske om natten, for om ikke andet, så at tanke op dér. Vi sørger for at kysse og kramme hver dag (medmindre vi er sure på hinanden, så kysser vi nemlig ikke en skid). Når vi har fornemmelsen af, at den ene ikke er ok, så spørger vi ind og tager os tid til at støtte og lytte. Når vi har konflikter (som er helt uundgåelige når to mennesker lever sammen) så lægger vi måske ikke altid ud efter den perfekte “sådan skændes I på den konstruktive måde” – skabelon, men vi søger altid for at sige undskyld for hver vores del og så er den potte ude. Vi sørger for at have tid til at være kærester, til at dyrke sex (også selvom vi er trætte) og til at sørge for at vi hver især får tid til de ting vi også gerne vil udenfor familien.

Vigtigst af alt så er vi begge bevidste om, at vi selv er ansvarlige for at skabe os det liv, vi gerne vil leve. Det betyder at vi ved vi selv har et bidrag, når vi har konflikter eller oplever det den anden gør, på en bestemt måde. Når vi føler os afvist eller overhørt eller ikke respekteret for vores holdning, så kan vi sagtens finde på at tage et rask skænderi og synes den anden tager prisen som verden mest latterlige kæreste. Men vi finder ud på den anden side. Hver gang.

Der skal ikke altid så meget til. Det der er vigtigt er at være bevidst om det I gør. Tage ansvar for hver jeres del og sørge for at fylde tanken op, både hver for sig og med hinanden.

Her er der mulighed for at kaste op over vores “rigtighed” og “perfekte” parforhold, men der er også mulighed for at blive klogere, kopiere det vi gør og få noget af det dejlige tætte, intime og passionerede, som vi deler med hinanden, selv efter 17 års samliv med småbørn, ingen penge og en forskellighed, der råber til himmelen. Du kan også få det. Hvis du vil.

Meld dig til mit nyhedsbrev øverst til højre og få min gratis e-bog med 5 trin til det gode parforhold.

Læs mere om parterapi hér.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.