Brevkasse: Hvorfor kommer og går mine følelser?

Hej Katrine 

Jeg har et problem, som jeg håber du kan hjælpe mig med.

Jeg er kæreste med en vidunderlig pige, som jeg har kendt i over et år. Vi har været kærester i 3,5 måned og hun gør mig SÅ lykkelig. Jeg elsker hende af hele mit hjerte, og hun betyder meget for mig. Jeg nyder hvert eneste sekund sammen med hende, og jeg glæder mig altid til, at jeg skal se hende. Nogle dage savner jeg hende mere end andre dage, men her på det seneste er mine følelser blevet stærkere for hende, og jeg elsker hende endnu mere end før. Indtil for nylig var jeg også i tvivl om, om jeg var forelsket i hende, men jeg fandt ud af, at det er jeg, hvilket gjorde mig rigtig glad. 

Mit problem er, at nogen gange er det som om, at jeg mister mine følelser for hende, og det gør mig nervøs. Det skete første gang for 3 uger siden, da jeg var sammen hende. Jeg kunne bare ikke mærke noget, hvilket skræmte mig. Da jeg kom hjem om aftenen var følelserne tilbage, hvilket gjorde mig rolig og afslappet igen. Nogle dage senere blev mine følelser pludselig så stærke, at jeg sendte hende en sms, hvor jeg skrev, at hun betyder meget for mig, og at jeg elskede hende af hele mit hjerte. Det blev hun selvfølgelig meget glad for. Men i går da jeg var på vej hjem til hende, så mistede jeg igen mine følelser for hende. I løbet af aftenen kom nogle af følelserne tilbage, og jeg kunne mærke, at jeg selvfølgelig stadig elskede hende, men de fleste af mine følelser var bare væk. Hvorfor har jeg det sådan her ? Hvordan kan følelser bare forsvinde og komme igen på den måde? Jeg elsker hende og har ikke lyst til at miste hende, og jeg tør ikke at sige til hende, at jeg får det sådan her, da det måske vil såre hende. 

Jeg håber, at du kan hjælpe mig, for jeg er virkelig fortvivlet og ved ikke, hvad jeg skal gøre. 

Hilsen Claus

Kære Claus,

Som jeg læser det, er der ikke spor i vejen med din kærlighed til din kæreste. Du skriver du elsker hende, og det er jeg slet ikke i tvivl om, at du gør, og det er dejligt.

Du skriver, du har kendt hende lidt over et år, og I har været kærester i 3,5 måned. Det betyder (set med parterapi briller) at I stadig er i forelskelsesfasen, hvor alt det den anden gør er fantastisk. I de første 4-6 måneder er vi ofte helt forblændet af hinanden og ser kun alt det dejlige og har lyst til at være sammen så meget som muligt. Forelskelsen bliver altopslugende.

Jeg tror, du er begyndt at bevæge dig ud af den første forelskelsesfase og er begyndt at orientere dig mere mod dig selv og dine egne behov. Det er sundt og helt normalt. Som mennesker kan vi ikke holde til at være forelskede hele tiden. Vi er nødt til at kunne leve et almindeligt liv, hvor vores egne behov skal dækkes, også dem som ikke inkluderer kæresten.

Menneskers følelser veksler også hele tiden. Vi veksler mellem at være glade, kede af det, vrede og seksuelt opstemte. Det er grundfølelserne og alle nuancerne fra irritation til ovenud begejstring er dækket af de fire følelser.

Det betyder, at når dine følelser for din kæreste ikke hele tiden er lige intense, så er det helt naturligt at de veksler lidt op og ned. Nogen gange gør hun noget, som får sommerfuglene til at sværme i maven og andre gange er hun lidt irriterende eller dum at høre på og det påvirker dine følelser op og ned. Det er helt som det skal være. Nogen gange har hun måske ikke gjort noget, der påvirker dig, du er bare ikke lige så vild med hende, som du var i går og bliver igen i morgen.

Hvis jeg var dig, ville jeg læne mig tilbage og nyde alt det dejlige I har sammen og når du så ikke helt kan mærke din kærlighed for hende, så nyd også at du kan koncentrere dig om andre ting i dit liv.

Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at dine følelser for din kæreste er helt, som de skal være. Du kan vælge at dele dine oplevelser med hende og måske har hun det på samme måde og måske er hun et andet sted i sin forelskelse i dig. Det er helt ok. At kunne tale om det, tager toppen af frustrationen og giver en endnu større nærhed.

Jeg håber mit svar er brugbart. Held og lykke med det.

Kærlig hilsen

Katrine

Læs også: Kan kærligheden visne?

1 Comment

Post A Comment

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.