Når utroskab bliver undskyldningen for at gå

Noget af det mest belastende for et parforhold er utroskab. Den kommer ikke snigende over årene, men buldrer voldsomt ind og sætter tillid og samhørighed over styr. Mange bliver skilt pga. af utroskab og i næsten lige så mange tilfælde står utroskaben ikke alene. Hvis jeres parforhold er sundt og godt, hvis I er glade sammen, familien og hverdagen fungerer, så behøver utroskab ikke være ødelæggende. For ja, man kan godt være lykkelig i sit parforhold OG være utro. Utroskab har mange ansigter og mange grunde.

Hvis utroskaben derimod er udtryk for at der er noget, der ikke fungerer, hvis den er drevet af desperation eller savn eller mangel på plads og forståelse, så bliver det dejligt belejligt, at bruge den som undskyldning for at gå sin vej eller smide partneren på porten. Men det kan også være vejen til at finde ind til en ny og endnu stærkere kærlighed.

Vi bestemmer selv om vi vil blive livs-klogere på os selv og på hinanden gennem utroskab og små-børns familieliv og fyring og sygdom i øvrigt også. Hvad vil du lære af det livet udsætter dig for? Hvad handler det her om hos dig? Hvorfor sker der det, som sker? Vi kan også vælge at lukke øjnene og lade følelsen af svigt fylde det hele og synes at den anden er en idiot.

Mange par kommer til mig fordi den ene part har været utro. Men det er sjældent noget der fylder særlig meget i terapien. I begyndelsen som regel, men der dukker altid vigtigere ting om forholdet op undervejs. Utroskaben blev nøglen til at se alt det, som ligger usagt og parterne går styrket ud på den anden side. Jeg vil til enhver tid håbe, at de bliver sammen, hvis der er børn, men det vigtigste er, at de bliver klogere. På sig selv og på hinanden.

Det kan du også vælge at blive. Læs mere hér.

Læs også: Sæt ham fri

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.