Jeg savner dig!

Min generation af kvinder er vokset op med mødre, som gjorde en dyd ud af at gøre os selvstændige. Få en uddannelse, så vi kunne klare os selv og ikke skulle være afhængige af en mand. Det er klaret nu. Vi har ikke brug for mænd hverken socialt eller økonomisk. Vi kan endda få børn alene. Så hvad skal vi med hinanden, når nu det der parforhold er besværligt og svært at få til at lykkes?

De fleste af os vil jo rigtig gerne have en mand i vores liv. En at dele hverdagen med. En bred skulder vi kan læne os op ad, når det stormer. En vi kan kysse godnat om aftenen og vågne op med næste morgen. Vi vil gerne dele familielivet med et andet menneske, som elsker vores børn lige så højt som vi selv. Der er masser af gode grunde til, at vi gerne vil parforholdet, de fleste af os kan slet ikke lade være med at prøve, at få det til at fungere.

Men der er gået noget i tabt i iveren efter at blive stærke, selvstændige og uafhængige. Vi har nemlig endnu ikke fundet en anden god grund til at blive i det parforhold. Ikke en der er holdbar i hvert fald. Slet ikke når det er svært eller vi ikke synes vi får det, vi har brug for.

Problemet er at mange af os har mistet evnen til at give os hen. At turde stole på, at vi bliver passet på, når vi trænger til at give slip og bare være. At vi også bliver elsket, når vi ikke yder og gør og handler. At vi også bliver holdt af, når vi er svage, usikre og i tvivl. Vi har glemt at kærlighed handler om at turde være den være den vi er og derfor kunne elske ham, som han er. At forskelligheden er det som gør det interessant at være sammen, fordi vi bidrager med hver vores.

Derfor ender vi med at savne hinanden. Vi ender med at savne det autentiske, ærlige og ansvarlige, fordi kun dét er en voksen relation uden følelsesmæssig afhængighed. Uden afhængighed af at du skal gøre noget for mig, for at jeg kan blive lykkelig Vi ønsker os så meget at få nærheden, men hvis ikke vi tør vise hvem vi er, så kan vi ikke få den og det er så uendeligt trist.

Savner du også dig? Læs mere om terapi hér.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.