VIl du også noget andet?

Det som til alle tider udfordrer os mennesker er, at vi vil noget andet, end det som er. Vi vil have noget nyt, noget anderledes. Vi vil have det på en anden måde, end vi har det, og vi vil have at andre har nogle andre følelser eller reaktioner, end de rent faktisk har. Du kender med garanti sætninger som “Hvis bare jeg…” eller “Nej, det kan du da ikke mene…” eller “Hvorfor tager du sådan på vej?” eller “Jeg ville ønske at…” De er alle sætninger som udtrykker ønske om noget andet, end det, som er lige nu. Deri består selve hindringen, for at kunne nyde nuet og finde lykken.

Forestil dig at du til enhver tid, kunne forholde dig fordomsfrit og åbent til dig selv og andre. Ingen følelser var “forkerte”, ubelejlige eller ubehagelige. De er bare hele tiden lige som de er. Også når andre har det, som de har det. Når der er noget du ikke forstår eller når du reagerer på det andre gør, så spørger du ind eller siger til og fra proportioneret med det, som foregår i situationen.

Du oplever ingen behov for at hævde dig, forklare dig eller forsvare dig. Du forholder dig åbent, nærværende og autentisk til dig selv og andre. Du bliver bevidst om dine behov og grænser efterhånden, som de opstår og du reagere på dem på en måde, som tager vare på dig selv og andre. Dit udgangspunkt er, at du er ok og andre er ok.

Det lyder måske helligt eller som noget, der kun sker i den ideelle verden, men tro mig du kan nærme dig en sådan tilstand, hvis du øver dig. Hvis du tør se dig selv i øjenene og tage ansvar for det din far og mor ikke kunne lære dig, om at håndtere dine følelser, så kan du lære dig selv det. Du kan lære at elske dig selv og dermed andre, for at være lige præcis den du er. DU kan blive tydelig, rummelig og forholde dig smidigt til dit liv og det du oplever. DU vil være i stand til at søge det, som er godt for dig og undgå de steder, hvor du bliver drænet eller krænket. Tro mig dit liv vil blive så meget enklere og mere levende end du nogensinde kunne forestille dig. Det bliver så godt.

Held og lykke med at finde “hjem”

Har du brug for hjælp til rejsen, så læs mere om terapi hér eller for par hér.

Læs også: Elsk mig nu (vil du ikke nok? – Jeg kan nemlig ikke selv) 

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.