Kan kærlighed dø?

Svaret er: Ja, det kan den! Det interessante og måske nye for dig, som læser er, at den ikke dør, af det du tror den dør af. Den bliver ikke gammel og slidt af forskellighed, af hverdagspraktik og kedsomhed. Den dør ikke fordi vi vokser fra hinanden eller af utroskab eller fordi en af jer forelsker sig i en anden. Vigtigst af alt: den forsvinder ikke af sig selv.

Kærlighed skal nemlig plejes, og med fare for at du kaster op over det gennemtyggede faktum, at den første kærlighed starter i dig selv, så gør det det ikke mindre sandt. Det værste er, at det er de færreste af os, som elsker sig selv, så højt, som vi burde og som vores kærlighed også til vores partner og børn ville have gavn af. Ja faktisk er hele fundamentet for netop den kærlighed vi nærer til andre, afhængig af kærligheden vi nærer til os selv.

Kærligheden dør, når vi ikke fylder os selv op med kærlighed. Når vi tror det er vores partner, som skal give os det vi mangler og savner. Måske endda det, som vores forældre engang burde have givet os, men som de ikke formåede, fordi de ikke selv var fyldt op. Vi slipper ansvaret og magten over hvordan vi har det. Vi satser på at den vi elsker skal give os det. Se os, anerkende os, respektere os, høre os, elske os. At den simple årsag, at det kan vi ikke selv.

Forestil dig at du holder af hele dig. Til enhver tid accepterer dine følelser. Tilgiver dig selv, når du fejler. Bliver klogere af at jokke i spinaten. Tager ansvar for hvordan du har det i alle situationer. Ikke giver andre skylden for at overse dig, kritisere dig, være arrogante overfor dig, være efter dig eller ignorere dig. Du forholder dig til det som sker i og omkring dig og sørger for at række ud, når du har brug for hjælp og at være tilgængelig, når dem du holder af har brug for dig. Du håndterer afvisning og at bliver forladt (for det bliver vi alle sammen) på en voksen og ansvarlig måde. Du ved at du altid har en andel i det, som sker omkring dig.

Så vil det ikke længere være så vigtigt hvad, hvordan, hvorfor din partner gør som han/hun gør. Så vil du til enhver tid stå dig selv nærmest, fylde dig op og netop derfra blive i stand til at give til andre. Du vil vide at:

Alt hvad du oplever i verden handler om dig

Derfor har du altid en ansvar for det som sker i dig og i samspil med andre. Kun på den måde kan kærligheden flyde frit. To selvstændige og forskellige mennesker elsker hinanden, for det de begge er. Med alt hvad de er. For det de har sammen. For deres historie. Deres fælles børn. Deres fælles fremtid.

Så tænker du måske. Hvad med dig selv, lever du efter det her? Oh yes, det er lige hvad jeg gør. Jeg og vi øver os hver dag og DET VIRKER på 18. år. Og nej, det har vi ikke altid været lige gode til, men det er vi nu. Så noget gør vi rigtigt. Jeg tror det holder.

Har I brug for hjælp med de udfordringer I står I, så læs mere om parterapi hos mig, lige HER!

 

Dette blogindlæg er skrevet på baggrund af et spørgsmål fra en læser. 

Jeg har uddybet emnet fordi det altid i den ene eller anden form, er netop det emne, mine klienter arbejder med i terapien hos mig.

Læs spørgsmålet fra læseren: Jeg ville næsten have foretrukket hans vrede

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Meget interesant og vel formuleret. Er lige blevet skilt efter 28 fantastiske år. Med kvinden i mit liv. bedste ven, mor til vores 3 børn.
    Hun fortæller jeg ikke var der 100% for hende, og ikke gav den støtte hun havde brug for. Jeg gav hende alt den kærlighed og respekt jeg havde, men det var ikke nok.
    Dit skriv rammer spot on. Og hjælper mig videre i livet.
    Hvis hun ikke elsker mig mere er det hendes problem, jeg elsker stadig mig selv.

    1. Kære Allan, Tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig og fedt at mit indlæg var brugbart for dig. Det glæder mig. Det gør mig ondt med dit tab og det er godt at du ikke tager det personligt. At du stadig synes du er helt i orden som du er. Det er det vigtigste. Skulle du have lyst til at arbejde videre med dig, så husk mine mandgrupper, som du kan læse mere om på sitet. Mand – stå ved dig selv! Jeg ønsker dig alt det bedste. Kærlig hilsen Katrine

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.