Sådan er mænd, når det kommer til terapi

Jeg elsker mænd. Jeg elsker deres kropsbehåring, deres mørke stemmer, deres muskler, deres lugt og jeg bliver aldrig, aldrig træt af at udforske hvorfor de er så anderledes end mig. Men ud over min helt personlige hobby-interesse, så er jeg også ganske optaget af mænds forhold til personlig udvikling. Jeg har nemlig en del mænd i terapi og de er mægtig glade for samtalerne med mig. De kommer ofte sammen i parterapi med deres kone eller kæreste og opdager, hvor meget det giver dem og derefter fortsætter de alene. Hos mig får de sparring, uden at have følelser i klemme og derfor ikke behøver være optaget af, at gøre mig glad. Mange kvinder bruger deres veninder til at sparre omkring deres parforhold og deres følelser. Det bruger mænd ikke altid hinanden til. Derfor bruger de så mig.

Men min udfordring er altså at få mændene i stolen første gang, for hvad er det dersens terapi egentlig for en størrelse og skal man tale om sin barndom og er det u-maskulint ikke at kunne klare sine problemer selv?

Jeg har derfor sammen med dygtige pr dame Ann-Sophie Friis arrangeret en fokusgruppe for mænd om terapi. Hvad jeg tog med mig fra en inspirerende aften i selskab med 7 kompetente mænd skal du selvfølgelig også have glæde af. Godt krydret med mine snart 42 års erfaring med d´herrer. Dem i min praksis og dem i mit eget liv.

Vil du også i terapi og have sparring til dig og dit kærlighedsliv? Læs mere HER.

Hvordan vil mænd elskes?

Jeg er egentlig ikke så optaget af forskellen på mænd og kvinder, sådan i gængs betydning, men hvis jeg skal sige noget generelt om hvad din mand har brug for, så kommer det her:

· Din mand har ikke samme behov som dig for at tale den følelsesmæssige proces igennem. Han bruger ikke lige så mange ord. Eller også ved han ikke, hvad sådan en snak skal give ham og ser derfor ikke formålet med den. Han finder som regel sin løsning ved at trække sig og finde det rigtige for ham over tid. Det virker nogen gange og andre gange kommer han til kort og så går han måske ned med stress, får en depression eller en 40 års krise eller lignende.

· Mænd tager ikke følelses-teten i parforholdet, det forventer han at du gør. Intet nyt er godt nyt, så hvis du vil tale noget igennem, så tag initiativet.

· Nej, han kan ikke mærke hvordan du har det eller gætte dine behov og grænser. Ligesåvel som du kan have en fornemmelse af ham og hans følelser, men jo selvsagt ikke kan vide det med sikkerhed.

· Din mand har ikke brug for at I taler så meget om jeres følelser, han vil have at I gør noget ved dem. Han vil gerne løse jeres problemer, få dem til at gå væk. Når du er glad er han glad. Det er for mange kvinder noget af en ansvar at bære, men om du vælger at tage det på dig er udelukkende dit eget ansvar. Så lad være med at bebrejde ham.

· Han han kan gøre dig glad, så synes han, at han har været en god mand for dig.

· Han vil elske din anerkendelse og din fysiske kontakt. Sådan føler han sig elsket.

· Han kan have tendens til at tage din kritik eller bare ønsker om forandring personligt og tolker det som om, der er noget han ikke har gjort godt nok.

· Han vil gerne føle sig stærk og maskulin sammen med dig og det gør han bedst, hvis han får lov at ordne ting og løse problemer. Igen: Gøre dig glad.

Så når nu jeg påstår at forskelen på mænd og kvinder ikke nødvendigvis så interessant, handler det også om at ingen af os bryder os om at blive puttet i bås med hele den ene del af verdens befolkning.

Alligevel har du sikkert mindst 10 veninder, som har de samme udfordringer deres parforhold som dig, så nogle ens ting gør vi jo.

Her kommer lidt om hvorfor:

· Din far og mor har sikkert lært dig at du skal kunne klare dig selv og det er ganske fint, men det frarøver dig den fantastiske følelse det er at give sig hen i afhængighed af og kærlighed til din mand. Med andre ord: Når du gør det du er god til, så viser du også tillid til at din mand gør det samme, så du ikke behøver tage dig af at betale regninger / slå græs / lave mad eller noget af det andet, som er “hans afdeling”.

· Hvis ikke du har lært at give udtryk for dine behov og sætte dine grænser, så vil du leve i konstant utilfredshed (og det samme vil din mand)

· Når du har dit fokus på din mand og det du synes han gør galt eller slet ikke gør, så gør du dig afhængig af at han skal gøre noget specielt, for at du kan blive lykkelig. Det vil han rigtig gerne, men ingen mand (eller kvinde) magter den opgave, at elske dig mere end du selv gør.

 Ok det giver mening, det må jeg hellere kigge nærmere på

Hvis du synes jeg er mega generaliserende, så glæde dig over at jeg ikke har skrevet en hel bog. For det skulle der til, hvis alle nuanceforskelle skulle med. Jeg håber det er brugbart og kan du kende dig og jer i det her og har I brug for hjælp? Så book en tid og læs noget mere om parterapi HER.

Læs også: Anders’ dagbog

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.