Utilfredse klienter i min praksis

En sjælden gang i mellem får jeg klager over parterapier, jeg har lavet. Klienterne føler sig ikke set, synes jeg er uprofessionel, at vi har talt om det forkerte, at de følte sig forkerte, at de havde det værre end da de kom osv.

Det er aldrig rart at få kritik. Det er meget sjovere at få ros. Jeg tager mit arbejde, og det store ansvar jeg har for at passe på mine klienter, når de sidder hos mig, meget alvorligt. Jeg begår selvfølgelig fejl, og jeg går i supervision, for at blive endnu bedre til mit arbejde. Jeg er ydmyg, og jeg gør mig umage.

Samtidig er jeg bevidst om, at jeg sidder med noget af det mest smertefulde og komplicerede hos andre mennesker. Jeg ved, at det som foregår hos mig, afgør skæbner for hundredevis af voksne og børn rundt omkring, og det tager jeg meget alvorligt.

Dertil sidder jeg i en rolle, hvor jeg både skal være støttende og forstående, men også opklarende. Og det er ikke altid rart at skulle kigge på sig selv i stolen hos mig. Hvis man kommer ind af døren og har besluttet sig for at blive skilt, fordi man synes den anden er en idiot, en vatpik eller en krænkende stodder, så er det provokerende at få af vide, at man selv har en andel, i det der foregår.

At måtte indse at det man oplever i sit parforhold, mere handler om en selv, end om ens partner er nederen. Efter mange, mange overvejelser har man endelig truffet den tunge beslutning om at gå, eller vil gerne have at ens partner skal fixes, så man ikke skal føle det man føler.

Det er ikke rart at blive provokeret og skubbet til i så svære beslutninger. At se virkeligheden i øjnene er ikke altid sjovt.

Hvis du har svært ved at håndtere din partners vrede eller humørsvingninger, så siger det mere om dig og dit forhold til vrede end om hans/hendes. Hvis du føler dig trådt på, og ikke respekteret af den du er gift med, så kig på dit eget selvværd i stedet for at bruge alt dit krudt på at din partner skal lave sig om. Hvis du føler dig værdiløs eller utilstrækkelig, så vær nysgerrig på hvordan du bærer dig ad med at have det sådan.

Et er sikkert: al det krudt du bruger på at have spolehjerne over hvad din partner gør eller ikke gør, er spild af kræfter. Det eneste sted du rent faktisk kan gøre en forskel, er hjemme hos dig.

Du og I skal være velkommen hos mig. Vid at du får masser af støtte og indsigt i dig og i jer, OG at du vil blive konfronteret med din måde at være i verden på, som ikke er hensigtsmæssig og at det er DIT ansvar at gøre noget andet.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.