Fortryder du din affære (eller var den vidunderlig)?

Jeg har ofte par i min praksis, som kommer fordi den ene af dem har været utro. Den utro part er fuld af fortrydelse og den forsmåede part er ulykkelig og vred. Det tager sin tid, og hvis begge beslutter sig for at blive sammen og blive klogere på sig selv og hinanden i sådan en krise, så kan de ende et meget bedre sted med hinanden, med mere åbenhed og kærlighed.

Af og til har jeg også par, hvor den utro part ikke fortryder utroskaben. Hvor det måske lidt trodsigt føles som “det fortjente jeg”, “det er det mest vidunderlige, jeg har oplevet i mit liv”, “jeg ville aldrig være den oplevelse foruden”. Hvor der måske har været krise i forholdet længe eller den utro har gået så meget på kompromis med sig selv, at affæren har føltes som et åndehul, som en fortjeneste efter alle de år for lud og koldt vand.

Medmindre man formår at have en affære som udelukkende handler om sex, så vil de fleste mennesker blive følelsesmæssigt involveret og skabe et intimt rum med affæren. Når vi lukker et andet menneske ind fysisk, så kører hormonerne med os og man skal være “lidt af en kold skid”, hvis ikke man også bliver berørt følelsesmæssigt. Det sørger hormonerne blandt andet for. Ofte handler utroskab om, at vi skaber noget med et andet menneske, som vi ikke har været i stand til at skabe med vores partner og derfor føles det så dyrebart.

Det er svært at sige farvel til affæren, og alt det den har givet af opmærksomhed, bekræftelse, frirum, omsorg, glæde, liderlighed og tilhørsforhold. Det opleves som en kærestesorg og et savn, som det kan være svært at finde plads til, når der også er krise i parforholdet. I langt de fleste tilfælde har den forsmåede part sådan cirka nul til overs for den utro parts følelser af tab.

Utroskab handler om noget. Her er nogle af de grundlæggende grunde (som ikke giver partneren skylden).
· jeg keder mig
· jeg tør ikke bede om det jeg har brug for i mit parforhold
· jeg kan ikke sætte grænser
· jeg er druknet i mine egne forventninger til en børnfamilie og er ved at blive kvalt i praktik og hakket oksekød
· jeg mærkede ikke efter om han/hun var den rette, før vi blev gift og stiftede familie
· jeg har udviklet mig så meget og min partner er ikke fulgt med

Hvis du synes, du fortjener den affære du har haft, så siger det noget om, hvor nøjsom du har været i dit parforhold. Hvor lidt du har taget hensyn til dig. Hvor dårligt du har passet på dig, siden det her blev dit frirum, hvor du satte dig selv fri.
Det er vigtigt at blive klog på. Husk blot at det er dig og kun dig, som er ansvarlig for at du har gjort, som du har gjort. Både før, under og efter din utroskab.

Om I vælger at bruge denne krise til at blive klogere på jer selv og hinanden eller om det skal være begyndelsen til enden, er helt op til jer.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.