Hvordan har du det?

Spørger du nogensinde dig selv om det? Og hvad svarer du så?

Noget i retning af: Jamen jeg har det ok, jeg er lidt træt af min chef, der er så travlt på arbejdet. Jeg keder mig i mit forhold, min mand arbejder hele tiden. Det trækker tænder ud at være teenagemor, min datter er helt uden for rækkevide. Min mor er virkelig irriterende, hun blander sig hele tiden.

Den anden
Læg mærke til at alle svar har mere fokus på “den anden”, end hvad der handler om dig. Det gør hele forskellen. Vi er så optaget af, hvordan den anden er eller hvad han gør. Vi bruger sjældent særlig meget krudt på at se på os selv, og hvordan vi bærer os ad med at se verden, som vi gør.

Du er ansvarlig for dig
Det er sådan, at ingen kan gøre noget mod dig. Du kan kun gøre det selv. Så uanset hvordan du bliver talt til eller behandlet, uanset om din mand er kedelig eller din datter umulig, så handler det ikke om hvad den anden siger eller gør, men om hvordan du forholder dig til det. Det er ikke de samme som at andre mennesker ikke behøver opføre sig ordenligt og respektfuldt.

Det handler om, at den måde du føler dig behandlet på, siger mere om dig, end det siger om den anden.

Altså:
· Hvis din mand er en uansvarlig sofa-kartoffel, så kan du spørge dig selv, hvad der er dit bidrag til, at han er blevet sådan.
· Hvis din kone taler respektløst til dig, så spørg dig selv, hvordan du har båret dig ad med at finde dig i det så længe.
· Hvis din chef overdænger dig med opgaver, og du er ved at gå ned, så er det interessant at se på, hvorfor du ikke sagde fra.
· Hvis din mor konstant blander sig i dit liv, så er det vigtigste at du ser på, hvad det er for en relation du har til hende
· Hvis dine teenagebørn er uden for rækkevidde, hvad er det så de gør oprør imod?
· Hvis din veninde kun ringer for at hælde vand ud af ørerne og aldrig spørger til dig, hvordan kan det så være jeres forhold er blevet (eller måske altid har været) sådan?

Pilen peger ALTID på dig. Som sagt, det betyder ikke at andre ikke har indflydelse på dit liv, men det betyder at du og kun du har et ansvar for, hvordan du har det og hvordan dit liv ser ud. Det betyder også, at det siger mere om dig, hvordan du ser andre, end det siger om dem.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.