Græder du, når du er rasende?

Så får du måske ikke det du har brug for.

Lotte havde altid lært at klare sig selv. Hun vidste hun var stærk og nok skulle håndtere livet, uanset hvad det bød hende. Henrik var blevet forelsket i Lotte netop fordi hun var så selvstændig, men over årene var de vokset mere og mere fra hinanden.
Nu sad de hos mig, for at finde ud af om de skulle blive sammen eller om ikke det var bedre, at blive skilt.

Under terapien løb temperamentet ofte af med Lotte og hun blev rasende. Det fik Henrik til at trække sig, og derfor endte deres konflikter altid i en blindgyde.

Jeg fik en fornemmelse af, at Lotte under vreden var ked af det. Hun følte sig ikke hørt og anerkendt for det hun gjorde, og når hun blev frustreret skruede hun op for lyden og skældte ud.  I stedet for at fortælle hvordan hun rent faktisk havde det.

Henrik kunne ikke fordrage konflikter, og han trak sig, så snart Lotte hævede stemmen. De kom aldrig videre, fordi de ikke forstod hvad der skete mellem dem.

Mønstret styrer
Når vi vokser op hos vores far og mor er der sider af os, som de holder mere af end andre. Det betyder at vi vokser op med en forestilling om, at vi er mere elskelige og får mere anerkendelse, når opfører os på en bestemt måde.

Når vi bliver voksne, ligger de følelser, vi har undertrykt uden for vores bevidsthed. Vi kan måske ikke engang mærke, når vi kommer i kontakt med de følelser.

Lotte havde lært, at hun skulle være stærk. Henrik have forelsket sig i den stærke side af hende, og derfor var det helt utænkeligt, at Lotte skulle vise sin sårbarhed. Især overfor Henrik, for ville han så elske hende eller trække sig fra hende, som hendes far havde gjort, da Lotte var lille?

Da Lotte i terapien lærte at Henrik også elskede hende, når hun var lille, svag og i tvivl, lærte hun også at vise ham den side af sig selv. Henrik lærte at når han turde være i konflikten med Lotte og kunne nå hende med sin omsorg, så kunne de mødes på trods af deres forskellighed.
Lotte lærte at vise hvem hun også var Henrik genfandt sin maskulinitet, fordi han opdagede at Lotte rent faktisk havde brug for ham.

Læs også: Det her må du ikke gøre i dit parforhold 

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.