Den ultimative kærlighed

Jeg ser det hver dag med klienterne i min praksis, at principperne rasler til jorden, når krisen banker på. Den partner der har svoret at gå sin vej ved utroskab er nu pludselig villig til hvad som helst, for ikke at miste sin elskede og for at familien skal holde sammen.

Kærlighed kan udtrykkes på så mange måder og den vigtigste kærlighed er den vi nærer til os selv. For os kan vi nemlig ikke slippe væk fra. Vi er med os hele livet. Der er ingen andre end os selv, der kan passe på os. Give os det vi behøver.

Jeg har en klient, hvis mand gennem 25 år har forelsket sig i en anden. Kvinden er sønderknust, frustreret, føler sig svigtet, forladt og hun er vred. Over at han ikke fortalte hvad han manglede. Hun kan også godt forstå ham. At han savner eventyr. De har kendt hinanden altid.

Det fine i hendes proces har været, at hun har sat sin mand fri, til at prøve affæren med den anden kvinde af. Ikke fordi det nødvendigvis er den eneste rigtige at gøre for alle, men fordi det er det rigtige for hende. Som hun siger: Jeg får intet ud af at sætte ham stolen for døren. Hvis jeg presser ham, så vælger han elskerinden. Jeg elsker ham, han er far til mine børn og jeg vil ønske jeg skulle tilbringe resten af mit liv sammen med ham. Det får jeg jo ikke, hvis jeg går min vej. Ja, han har svigtet mig og siger han elsker en anden kvinde, men jeg tror på, at når forelskelsen har lagt sig, så vil han vælge det vi har sammen. Børnene og historien. Kærligheden.

Der er ingen garantier for noget i det her liv og vi kan alle miste den vi elsker. Til sygdom, død, ulykke eller en yngre model. Så hvad er det vigtigste, mens vi har hinanden?
Vi skal gøre os klart, hvad kærlighed er for os hver især, så vi kan skabe den. Alene og sammen med en anden.

 

Hvad med dig?

Har du nogensinde gjort dig seriøse tanker om, hvad du ville gøre, hvis du stod i samme situation? Hvad hvis din mand blev kronisk eller livstruende syg, ville du blive og passe ham eller tror du du ville blive nødt til, at kaste håndklædet i ringen? Hvis din kone pludselig ville på yogaophold tre måneder i Indien, ville du kunne rumme at sende hende afsted? Hvis din mand blev udstationeret til en udørk i Afghanistan, ville du pakke dit liv sammen og tage med? Hvad hvis hverdagen blev ved med at være leverpostejsfarvet og du er ved at få spat af forældremøder og vasketøj. Ville du blive og genfinde passionen eller ville du vende om på hælen og løbe skrigende bort?

Vi har allesammen et billede af hvad kærligheden er. Hvad der er vigtigt i et parforhold, men livet har det med at udfordre os og gøre os klogere. Jo mere stejlt vi står på et princip, jo mere sikre kan vi være på, at vi får at se, om det holder vand i virkeligheden.

Det bedste vi kan gøre, er at forberede os mentalt og følelsesmæssigt ved at være bevidste om, hvem vi er, hvem vores partner er, og ikke tage noget for givet.

Held og lykke med kærligheden.

Læs også: Hurra fordi han ikke er ligesom mig

2 Comments

Post A Comment

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.