Er din mand i krise?

Langt nyhedsbrev forude. Men et vigtigt emne, så hold på hvis emnet er relevant for dig. Enten som mand eller kone. Den som er i krise, eller som har en partner i krise.

Har din mand det svært på sit job, med sig selv eller med sin familie? Er han ked af det, træt, opfarende eller apatisk og udeltagende?

Føler du dig magtesløs og kan ikke finde på flere måder, du kan hjælpe og støtte ham på?

Er du ved at blive vanvittig, fordi hans tilstand bare bliver ved og ved?

Veksler du mellem at have lyst til at sparke ham seriøst over skinnebenet, så han for helvede vågner op og gør noget og at tage ham i dine arme og holde om ham?

Det er en forfærdelig situation at stå i at se sin elskede lide og nærmest endnu værre at være vidne til, at han ikke gør noget ved situationen, men bliver hængende i det giftige dynd.

Måske ser du din mand forsvinde ind i depressionens apatiske mørke eller være så stresset, at han ligger som en grillkylling i sengen om natten og ikke kan finde ro. Han sover hele tiden, sidder ved computeren eller ligger foran fjernsynet og orker ingenting.

Ikke desto mindre står han op hver morgen og knokler videre i det liv, som er så tydeligt for dig ikke er godt for ham.

Du har sikkert prøvet at snakke med ham, det er fortsat. Du har bedt ham om at tage sig selv alvorligt, det er fortsat. Du har tryglet ham om at gøre noget ved sin situation, det er fortsat, og du har truet ham med at forlade ham, hvis ikke han snart finder en løsning og får taget sig af sig selv, så I kan fortsætte jeres liv sammen.

Han fortsætter ufortrødent i samme spor, fordi han ikke ved, hvad han skal gøre, eller fordi han er bange for at se på, hvad alt det her handler om.

Du står magtesløs og ved ikke længere, hvad du skal gøre og gribe i for at hjælpe ham. Snart handler det måske i virkeligheden mere om at hjælpe dig selv og jeres børn, fordi det tærer på jer alle sammen, at han ikke passer på sig

Det er hér klokken skal ringe, for det er lige præcis dét, du skal:

Tage dig af dig.

Den hårfine balance i denne svære situation handler nemlig om at være i stand til at tilbyde hjælp, kærlighed og støtte UDEN at tage over eller have en mening om hvordan han skal håndtere sin situation. Det er så frygtelig fristende, hvis du normalt er en handlekraftig kvinde at google terapeuter på nettet, spørge veninder til råds om gode selvhjælpsbøger om emnet og have hele håndtasken fuld af gode ideer til hvordan du kan hjælpe ham, du elsker, som er ved at smuldre for fødderne af dig.

Når du så har hjulpet og prøvet og forsøgt rigtig længe, og det stadig ingenting hjælper, så er det desværre sådan, at man kan få så uafviselig en trang til at losse ham, som allerede ligger ned, for nu må han for helvede tage sig sammen – det skvat!

Inden du når til sparket eller løber skrigende bort, så flytter du fokus hjem til dig selv (der er masser at hente hér).

· Hvordan kan du passe på dig i det her? Hvad har du brug for?

· Hvor længe vil du leve i denne tilstand?

· Får du gjort dig afhængig af at din mand skal fikses, for at du kan være lykkelig eller kan du leve dit eget liv og stadig være der for ham?

· Kan du rumme, at han har sin proces og at den er du nødt til at respektere (uanset hvor lang tid den varer), hvis du vil ham?

· Er der noget af det, som foregår som har med dig at gøre , bidrager du til det, som er svært for ham og hvad kan du evt. gøre anderledes?

Det er pinedød vigtigt, at du kan respektere din mands proces, når han har det svært. Du kan tilbyde dine åbne arme, dit nærvær, din sparring, dine råd og din kærlighed, men du kan ikke tage processen fra ham. Måske er han typen, som skal helt ned og bide i græsset, før han fatter, at livet mener det alvorligt, når det prøver at fortælle ham, at det han har gang i, ikke er godt.

Kort sagt kan man sige, at stress handler om, at man er udfordret med at sætte grænser og passe på sig selv, og at en depression handler om, at man ikke har fundet fred med sig selv, sine følelser og sin for- og nutid.
Alle de problemer vi skaber for os selv handler om, at vi ikke accepterer os selv til fulde, som dem vi er. At vil være anderledes, føle anderledes, handle anderledes. Når vi kan rumme os selv, er det ikke så vigtigt, hvad andre synes, og så tager vi livet, som det kommer og er glade for det. Men det er en lang proces at nå dertil, og vi har alle vore uransagelige vildveje, før vi måske engang kommer til den erkendelse.

Kærlighed kan bringe os langt. Vi har alle vores dæmoner at slås med, som ingen kærlighed kan kurere, men som vi må igennem for at modnes som mennesker. Spørgsmålet er, om kærligheden er stærk nok til at kunne bringe os igennem de svære tider. Det er nu, du skal vise, at du mente det der med ”gennem medgang og modgang”, det er nu din partner for alvor har brug for dig, og spørgsmålet er, om du er stærk nok til det?

Har du brug for at blive klogere på dig, dine mønstre og hvordan din historie har præget dig?

Læs med om sparringsgruppen for mænd her

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.