Jens´ kone havde været utro!

Jeg starter med en servicemeddelelse:
Opstart af det næste forløb af MAND – stå ved dig selv er blevet flyttet til den 20. februar.

DU KAN LÆSE MERE OM FORLØBET OG SKAFFE DIG EN AF DE SIDSTE TO PLADSER HER
Tilbage til Jens…

Hans kone havde været utro og selvom Jens var både vred og ked af det, havde de besluttet at blive sammen og arbejde for kærligheden, parforholdet og familien. De havde været i parterapi og havde brugt meget tid sammen, på at undersøge, hvad der var gået galt mellem dem, siden hans kone havde trukket sig og var gået udenfor forholdet. De var blevet klogere, også selvom det ikke havde været nogen hverken nem eller smertefri proces.

Men de var begge to enige om, at de ville hinanden, så de var kommet videre.

Eller det vil sige at det var Jens´ kone, men Jens havde svært ved at slippe affæren, tilgive og give sig hen til sin kone igen. Han vidste godt, at det ikke kun handlede om hendes udenomsægteskabelige aktiviteter, som han kaldte dem, men at det også handlede om ham. Han kunne godt fornemme at hans reaktioner var ude af proportioner med det, hun havde gjort. Men han vidste ikke hvorfor.

Så Jens meldte sig til MAND – stå ved dig selv! for at blive klogere på, hvad det handlede om. Han syntes, det var ydmygende at blive ved med at vende tilbage til affæren og holde liv i den smerte det betød. Han ville lære at gøre noget andet. For deres begges skyld.

De andre mænd i forløbet, synes det var stærkt gået af Jens, at han var blevet hos sin kone. Der var lidt uenighed om, hvorvidt de andre ville have handlet på samme måde, men de var alle med på, at det var svært at tilgive.

For Jens var det en stor hjælp at høre de andre mænd fortælle deres historier om længslen efter mere sex og mere nærhed med deres koner og kærester. Om savnet efter at blive begæret og føle sig som stærke maskuline mænd sammen med en kone, som de nogengange var i tvivl om, overhovedet havde brug for dem.

En af de andre mænd beskrev, at han i perioder mest følte sig som skaffedyr og hushjælp, mere end som ligeværdig ægtemand. En anden fortalte at ham og hans kone havde masser af sex, men at han egentlig ikke følte sig særlig forbundet med hende og han var i tvivl om, hvordan og om han kunne få hende tættere på. En tredje fortalte at han for nyligt var blevet fyret og at det havde ramt ham så hårdt på stoltheden, at han havde svært ved at rejse sig igen og det belastede hans ægteskab.

Netop det med stoltheden ramte plet hos Jens. Han kunne se, at det var den, han havde svært ved at slippe. At en anden mand havde været så tæt på hans kone og havde fået noget, som han syntes tilhørte ham. Det var det, som var svært at komme over. Han følte sig ydmyget og at tilgive utroskaben havde været svært, især fordi han var blevet ramt på sin stolthed.

For Jens var det en åbenbaring at opdage, hvorfor han hang sådan fast i sin kone utroskab, når nu han ikke var i tvivl om, at han ville hende. Det var en lettelse at kunne fortælle hende det og hun kunne komme ham i møde og forstå, hvorfor det var svært. Det skabte nærhed i stedet for afstand mellem dem.

Når vi forstår hvorfor vi gør som vi gør, så kan vi begynde at gøre noget nyt og bedre.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.