Den største fejl, du begår i dit parforhold

Du har mere fokus hos din partner end hjemme hos dig selv.

De par jeg arbejder med i min praksis, hører jeg ofte sige, Jamen hvis jeg gør sådan, så bliver du bare sur eller Du bryder dig jo ikke om, hvis jeg... Eller Jeg kan ikke, for så bliver du ked af det…

Vi er altså alt for optaget af hvordan den anden har det, hvad den anden synes, hvordan den andens reaktion nu vil være, hvordan stemningen og humøret er og det bliver afsindigt styrende for os.

Jamen er det ikke helt normalt i et parforhold, tænker du måske så. Selvfølgelig er jeg optaget af, hvordan min partner har det.

Og jo, det er desværre helt vildt normalt og jo vi er ikke to uafhængige satelitter, som er upåvirkede af hinanden men… for de fleste fylder det alt for meget og det ikke mere hensigtsmæssigt.

Fordi..

Når vi er (for) styret af hvad hinanden synes, hvad reaktionen må blive, om den anden nu bliver sur eller såret, så bruger vi rigtig meget krudt på at tyde, hvad der mon foregår i den anden og vi bruger rigtig meget krudt på at lægge bånd på os selv, fordi vi er bange for reaktionen. I yderste konsekvens at blive forladt.

Det er hamrende usundt. For dig og for kærligheden. Vi kan ganske enkelt ikke tåle det på den lange bane.

Det er ikke det samme som, at vi ikke skal tage hensyn eller at vi bare skal køre afsted på vores eget ego-trip og gøre hvad det passer os. At tage hensyn og gå på kompromis er nødvendigt i alle relationer.

Så…

Det betyder at vi skal blive bedre til at balancere, hvornår vi vælger os selv og hvornår vi vælger hensynet til den anden.

Det er nemlig et grundlæggende dilemma i ethvert parforhold, som vi bør forholde os til.

Hvor meget kan jeg vælge mig og mine behov og grænser, uden at miste dig. Og hvor meget kan jeg vælge hensynet til dig uden at miste mig selv.

Læs det evt. lige igen og smag på det.

Den er svær ikke?

Det ER svært og derfor er det vigtigt at vi har en dialog i det mindste med os selv, men helst også med hinanden, så vi hele tiden sørger for at være i balance med os selv og med hinanden.

Kun på den måde kan kærligheden flyde frit og vi kan holde af os selv og hinanden uden at skulle æde for mange kameler og få overskredet vores grænser eller gå for lud og koldt vand i vores forhold. Og samtidig kan vi tage hensyn til og give plads til vores partner på en fri og kærlig måde.

På den måde gør vi os heller ikke afhængige af, at den anden skal levere kærligheden. At den anden skal se og anerkende os og give os accept og ros og hvis de så ikke gør det, så bliver vi ulykkelige.

Vi skal tage os af os selv. Give os selv kærlighed. Passe på sig selv. Sætte vores grænser og dække vores egne behov. Det er ikke den andens ansvar. Det er vores eget.

Er det svært at lære? Ja for nogle. Hjælper det at øve sig. JA!

Husk det når du skal træffe et valg mellem dine egne behov og den andens i dit faste forhold. Det er vigtigt. For dig og for kærligheden.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.