Sådan får du det sagt – også når det er svært.

For nylig var jeg med i Radio4 programmet Missionen. Du kan høre programmet HER.

Det handlede om det engelske udtryk taking out the trash, som er et udtryk for at gemme dårlige nyheder bag store begivenheder. Formålet med programmet var at stille skarpt på hvordan man overbringer dårlige nyheder og det var her, jeg kom ind i billedet. Du kan selvfølgelig høre programmet HER, men jeg uddyber lige lidt mere om, hvad det handler om, når man skal fortælle sin partner en dårlig nyhed:

Det jeg mener her er både i kategorien: jeg glemte at købe mælk med hjem over jeg er blevet fyret og jeg vil skilles eller hvad med: jeg har været utro? Det vigtigste i min budskab i programmet er, at være ærlig. Stå ved, at du har begået en fejl eller at du har et dårligt budskab. Stå ved dig selv og ved det, du skal sige. Vær også opmærksom på, at have kontakt med din egen følsomhed, når du overbringer den dårlige nyhed. Vi kan have tendens til at ville have det ubehagelige overstået og kan derfor komme til at virke kolde eller ufølsomme, hvis ikke vi giver plads til reaktionen. Både vores egen og den andens. Derfor: vær ærlig og vær sårbar. Kun på den måde kan den dårlige nyhed blive afleveret på den mest hensigtsmæssige måde med plads til at tage nyheden ind og reagere på den. Når du tager ansvar for den fejl du har begået eller for det, du skal fortælle, så er det lettere for modtageren at modtage nyheden og på et tidspunkt måske nå til at finde fred eller tilgive (afhængigt af, hvad det handler om). Livet byder os af og til bump på vejen og ting vi skal tage os af og det bedste er at tage det oppefra og ned og ikke gøre det hverken værre eller bedre end det er.En praktisk ting: De af jer som ikke nåede med til foredraget kan købe det online snart i min shop. Jeg skal nok skrive ud, når det er klar.Halvdelen af pladserne er solgt på begge forløb Alene i parterapi og  MAND – stå ved dig selv! så hvis du går og mærker efter, om du skal med, så skriv endelig til, hvis du har spørgsmål. Det kan du gøre HER. Tak fordi du læser med.

Kærlig hilsen Katrine 

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.