Selvudvikling – gør det også for dine børn

Hvis du ind i mellem synes at alt det der selvudvikling, tagen ansvar for dine mønstre og se indad og blive en bedre udgave af dig selv er liiidt opad bakke, for er det ærlig talt ikke også bare NOGENGANGE de andre, den er gal med? Så skriver jeg i dag med en lille opmuntring:

Du gør nemlig ikke alt det arbejde med selvindsigt og ansvarlighed og nye mønstre KUN for din egen skyld. Du gør det også for dine børn.Alt det du har med dig af uhensigtsmæssige handlemønstre fra din opvækst og fra dit levede liv, kan du skåne dine børn for, ved at tage ansvar og rydde op.

Du kan simpelthen give dem et nemmere liv med mere selvkærlighed og sundere relationer ved at du arbejder med dig. Smart ikke?· Så hver gang du ville ønske at du vidste mindre. At du bare levede i enfoldighed og ikke beskæftigede dig med det svære i livet.

· Hver gang du øver dig i at tage ansvar, selvom din partner eller dine andre relationer ikke gør det.

· Hver gang du bider dig selv i kinden og bevarer din voksenhed fremfor at gå med impulsen til at råbe eller trække dig, men i stedet taler fra et voksent og reflekteret sted, så lærer du dine børn det samme. · Hver gang du siger undskyld og står ved din fejl overfor din partner eller dit barn.

· Hver gang du udtrykker dine følelser højt og står ved dig, er tydelig og sætter grænser og udtrykker dine behov, så lærer du dit barn at gøre det samme.Når du tør vise din fejlbarlighed og din tvivl og din svaghed, så lærer du dit barn at sådan er det at være voksen og at være menneske og det betyder at de også selv bedre rummer deres egne fejl.Du skal ikke være perfekt. Det er ingen. Du skal være dig og stå ved det du er og det du kan. Afhængigt af dine børns alder, kan du forklare dem om dine refleksioner og om hvorfor du øver dig i at gøre noget andet.Så slapper de mere af. Fordi de kan mærke dig. Kan se at du lever et autentisk liv, hvor du siger hvad du gør og gør hvad du siger. Ingen skal tolke noget mellem linjerne og det er så meget nemmere for alle.Så det lønner sig det hele også selvom det ikke føles sådan altid og i alle situationer. Vi har vores mønstre, vores softspots som kan blive ramt og vi må øve os livet igennem. Det er helt som det skal være.Keep up the good work. Dine børn vil takke dig for det. De skal bare være gamle nok til at se det.Snart launcher jeg et nyt og spændende projekt, hvor du kan blive endnu klogere på dig og dele ud af dig til glæde for andre – helt anonymt. Jeg glæder mig til at dele det med netop dig.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.