Sætter du de rigtige grænser?

I forbindelse med selvudvikling taler vi meget om at sætte grænser. Om vigtigheden af at kunne afgrænse sig selv overfor andre, for at kunne passe på sig selv og ikke blive “kørt over” af andres behov og luner.

Det her nyhedsbrev kommer til at handle om, at en grænse ikke bare er en grænse. Det er ikke sunde grænser at sige fra til højre og venstre hver gang andre mennesker påvirker dig med det de gør. 

Med det mener jeg at, når du bliver ramt at noget andre siger eller med deres adfærd, så siger det ofte mere om dig end om dem. Hvis du sætter en grænse og siger fra, for at få dem til at ændre adfærd, så gør du dig afhængig af, at de skal gøre noget andet, for at du kan få det bedre. Det er et sårbart sted at sætte sig og det kan komme til at betyde, at du må sige fra igen og igen, fordi andre mennesker jo ikke ændrer på deres måde at være på, hvis det de gør føles rigtigt for dem.

“Men så kan jeg kun gå min vej, slå op med en veninde eller blive skilt” vil du måske indvende og det har du ganske ret i. Den mulighed har du altid. Den løser bare kun noget på ydersiden og ikke noget på indersiden. Det er ikke en løsning, du bliver klogere på dig af.

Som den vakse læser måske har bemærket, så er jeg altid optaget af at blive klogere. Fordi mit liv bliver så meget nemmere og sjovere og dybere, når jeg forstår mig selv, mine handlinger og mine mønstre bedre. Jeg tænker, at du læser med her, 
fordi du har det på samme måde.

Så derfor: næste gang du har oplevelsen af, at din grænse bliver overtrådt, så træk lige vejret og vend blikket indad. Hvad er du blevet ramt i? Det kan være en oplevelse af ikke at blive taget alvorligt. Det kan være du ikke føler dig hørt. Det kan være du føler dig talt ned til. Der er mange variationer. Læg mærke til, hvad der sker i dig. Og husk at det som sker i dig er dit stof og dit ansvar.

Det er nemlig sådan, at når nogen tricker vores gamle sår, så vil vi ofte kunne mærke et fysisk ubehag, som vi vil have til at gå væk og det prøver vi så på, ved at få den anden til at lade være med at gøre, som de gør. Eksempelvis tale ned til, ikke respektere… For så slipper vi for den ubehagelige følelse. Og på den måde gør vi os afhængige af andre.

Men sagen er den, at det som sker inde i dig ikke har noget med afsenderen at gøre. Det er dit stof. Det er dig som er blevet aktiveret i noget i din historie, som vækker gamle følelser. Det betyder, at det er dit ansvar at tage dig af det. Ikke den andens.

Jeg garanterer dig, at du vil slippe for mange frustrationer og konflikter i dit liv, hvis du bruger krudtet på at lære dig selv at kende. Din historie, dine softspots, som kan blive aktiveret, når dem som er tæt på dig handler, som de gør. Når du står stærkere i dig, vil det andre gør ikke påvirke dig i så høj en grad og du vil derfor have mindre brug for at sætte grænser. Og der er en bonuseffekt, som også er værd at tage med, for når du har et højt selvværd, når du står stærkt i dig, så vil det også være det du udstråler. Du vil ganske enkelt være mindre magnet for mennesker som overskrider dine grænser.

Jeg er helt med på, at det her ikke er en forandring, som skabes overnight. Jeg får bare lyst til at inspirere dig til at begynde processen, fordi der er så meget frihed og kærlighed på den anden side. 

Vi taler meget mere om det her emne i Love Circle, som du kan finde indgang til øverst på siden.

Jeg ønsker dig alt det bedste med kærligheden. Især den du nærer til dig selv.

Kærlig hilsen Katrine

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.