Tager du kærligheden for givet, mand?

Kender du det udtryk i forretningsverdenen? At hvis en virksomhed ikke udvikler sig og vækster, så svarer det til at den afvikler. Det er lidt ligesom med din bil (selvom den jo ikke kan decideret udvikle sig): hvis ikke du kører den til mekanikeren til olieskift og service, så vil den på et tidspunkt gå i stykker. Eller du undgår at gå til tandlægen og ender med en rodbehandling. Av!Det er det samme for dit parforhold. Og det siger jeg ikke for at tage modet fra dig. Jeg siger det fordi de fleste tager deres forhold for givet. Altså regner med at fordi I engang var forelskede og nu deler terminer og børn og seng, så er den hellige grav velforvaret. Men med den skilsmisseprocent vi har i Danmark og med de tal der er for utroskab, så skal der lidt mere til end at regne med at kærligheden passer sig selv. Der skal mere til, hvis den skal holde.Den gode nyhed er heldigvis at der er masser du kan gøre for at passe på det du har og der kommer eksempler på det længere nede.Hvad vil det sige at passe på kærligheden? Skal du huske at tage blomster med hjem hver tirsdag? Huske at invitere hende ud og spise af og til og gøre dig umage med fødselsdagsgaven? Eller handler det om at blive en haj til Aula og at tage ungerne med i svømmehallen søndag formiddag, så hun kan få et time-out? Eller skal du hente en masse penge hjem, så I kan leve det liv hun ønsker sig?Der er sikkert ikke noget af det jeg foreslår her, som din kæreste eller kone ikke ville synes er dejligt, men jeg er også ret sikker på, at hun ikke synes at det er det vigtigste i jeres forhold. Har I nogensinde talt om det? Altså hvad der er vigtigt og hvad der er mindre vigtigt? Det er en samtale om værdier, som er værd at tage, så I ikke bare regner med at I vil det samme uden rent faktisk at vide det. I det hele taget er afstemning af forventninger ret vigtigt i et forhold, men det vil jeg skrive mere om i næste mail.Den 23. januar starter mit næste og eneste forløb af MAND – stå ved dig selv! i 2024. Du skal med hvis du vil gøre dig umage med dit forhold og sikre dig at I har det godt også om mange år. Det kan også være at du efter en skilsmisse er ved at være klar til et nyt kærlighedsforhold og vil sikre dig, at du ikke begår de samme fejl som tidligere. Der er fire pladser tilbage på forløbet.At passe godt på kærligheden betyder at du tager den alvorligt. At du ikke bare regner med at din kone tager sig af jeres følelsesliv. At du ikke ureflekteret giver din egen opdragelse ukritisk videre til dine egne børn. At du reflekterer over hvem du er og hvordan du er blevet sådan. For at leve et mere bevidst liv.Det arbejder vi med i MAND – stå ved dig selv! Fordi der ikke er noget i vejen med dig, der er højst noget du ikke har lært af din egen far. I forløbet arbejder vi med, hvordan du kommer mere du kommer hjem i dig og hviler i at være den du er. For jo mere du er dig, jo mere kærlighed vil du opleve i dit liv. Fra dig selv og fra dine nærmeste.Vi starter den 23. januar klokken 17-20. De følgende datoer kan du finde via MAND – stå ved dig selv!. Prisen for et fem måneders forløb er 6.995 kr.Nok om forløbet, her kommer nogle trin til at gøre noget godt for din kærlighed allerede i dag:· Spørg din kone hvordan hun har det og lyt til hvad hun svarer dig. Noget af det vigtigste vi mennesker har brug for er oplevelsen af at blive set og taget alvorligt. At vi har værdi for hinanden. Det kan vi give ved at spørge: hvordan har du det?· Gør dig umage med at lægge mærke til hvad hun godt kan lide. Om det er hendes yndlingschokolade eller om du har spottet hendes tamponer på tilbud eller at hun har nævnt et sted i naturen, hvor hun gerne vil gå tur og du tager initiativ er ikke så vigtigt. Vis hende at du gerne vil hende.· Fortæl hende hvor meget hun betyder for dig. Du må gerne men du behøver ikke strø rosenblade på hendes vej eller give fodmassage en time om dagen, men hey det lyder da så dejligt. Men mindre kan også gøre det. Skriv en gul post-it på køleskabet: Jeg elsker dig! Eller sende hende en sms i løbet af dagen, at du synes I havde en hyggelig morgen eller at du glæder dig til at se hende senere. Ord har betydning. Fysisk berøring har betydning. Små gaver eller opmærksomhed har betydning. Alt du giver en hånd med, når hun kommer hjem med varer fra Netto. Alt tæller, når du gør dig umage.Det var bare tre ting. I kan jo også tage jer en snak om, hvad der betyder noget for jer hver især. Hvad sætter I pris på? Hvornår føler I jer mest elsket?


Du kan være sikker på at det, du har fokus på det vokser. Så når du gør dig umage kommer det tilbage til dig på den dejligste måde. Start bare i dag.Kærlig hilsen Katrine  PS Der findes også et forløb til kvinder Alene i parterapi, for selvfølgelig skal vi gøre os ligeså umage med kærligheden, som mændene.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.