Kan du leve med at være nr. 2, 3 eller 4 i din kærestes liv?

Min veninde er blevet skilt og har et rigtig godt og afklaret forhold til sin eksmand. De er meget enige omkring samarbejdet med børnene og fejrer fødselsdage og rejser på ferie sammen. Nu har min veninde fået ny kæreste. Hendes kæreste er også fraskilt og har børn. De er meget glade for hinanden, men de har et tilbagevendende problem, som bliver ved med at spøge i kulissen.

Min venindes kæreste har nemlig meget svært ved at finde sig til rette som den nye mand i hendes liv. Han synes, hun prioriterer sine børn alt for højt, og hvorfor skal hendes eksmand også hele tiden være med. Han vil have ene tid med hende og bliver ofte meget jaloux, hvis han ikke føler han får nok opmærksomhed.

Måske tænker du: Er han ikke en voksen mand, det burde han da kunne tackle? Og jeg ville svare: Jo helst begge dele.

Faktum er bare at det kan være rigtig svært at være nummer 3 eller 4 i rækken hos den nye kæreste, som stadig har små børn og som derfor selvfølgelig prioriterer dem højest hver gang.

Måske kender du problematikken fra dig selv eller fra din nye kæreste, som måske endda ikke har børn selv og som derfor ikke kender den alt overskyggende kærlighed vi nærer til vores afkom.

Det handler om selvværd. Hvis du får sat sig i den sårbare situation det er at have brug for din kæreste eller partners anerkendelse og kærlighed, for at føle dig værdifuld, så er det klart at en nedprioritering i forhold til kærestens børn kan føles som den ondeste afvisning. Problemet er bare at dårligt selvværd er gift i et parforhold. Ingen, INGEN kan i længden holde ud at et andet menneske er så afhængigt af dem, at de hele tiden skal være med til at bekræfte deres værd. Så for det første handler det altså om at være i stand til at finde et værd i sig selv, således at det din partner gør ikke bliver opfattet, som en personlig kritik eller afvisning af dig som menneske. Du er ikke mindre elskværdig fordi din kæreste elsker andre også.

For det andet tror jeg, der ligger en proces i at finde sig til rette med at mange mennesker, som bliver skilt stadig har stærke følelser for deres eks og derfor vil du som den nye kvinde eller mand i din kærestes liv aldrig kunne opnå den samme status, som moderen eller faderen til din kærestes børn har. Vi er bundet til hinanden med de børn vi har fået et helt liv, det kan ikke laves om. Derfor tror jeg det i et nyt forhold med dine og mine børn er endnu mere vigtigt at du kan acceptere en ny status og samtidig føle dig elsket, for den nye kæreste du jo er.

Der er en grund til at ægtepar forlader hinanden, men det betyder ikke nødvendigvis at de holder op med at elske hinanden, som så heller ikke betyder at de ikke kan elske en ny.

Måske handler det i virkeligheden om at være i stand til at sige farvel til den lidt umodne, romantiske drøm om at skulle være den eneste ene, for hvem kan, i en alder af 40 år, præstere dét?

– Har din nye kæreste svært ved at leve med din fortid?

– Bliver han jaloux på dine børn og din eksmand?

– Løber du spidsrod for at tilfredsstille både dine børns og hans behov?

– Er du lige ved at kapitulere og synes det ville være nemmere, hvis du var alene med dine børn?

– Overvejer du at gå tilbage til din eksmand fordi det bare ville være så meget nemmere?

– Er kærligheden til din nye kæreste ved at løbe ud, fordi jeres hverdag er fyldt med diskussioner om hvordan jeres fælles liv skal se ud?

Har I brug for hjælp – læs mere HER

Læs også: Når jalousien æder dig op

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.