Smerten bag vreden

Når det hele går op i en spids i parforholdet. Når vores indre er tømt for næring, kærlighed og anerkendelse og der ikke er noget at give af, så skyder vi tilbage af værste skuffe, så flueknepper vi, går i alt for små sko og bliver perfide og ondskabsfulde. Så bliver vi 5 år gamle og begynder at diskutere hvis tur det er til at tage opvasken og hvem der sagde hvad hvornår.

De par som kommer til mig og som er så fyldt med vrede, kan være nogle af dem som er sværest for mig at nå. De er så fyldt op af frustration, forladthed og mangel på respekt og kærlighed at de ikke kan mærke hvor kede af det de inderst inde er. Det er vreden der står forrest, det er vreden der kommer ud og de er for det meste selv i tvivl om, hvorvidt de er kede af det eller ej. De mærker kun vreden.

Problemet er at vi ikke ved hvad vi skal give hinanden i forholdet, når vi ikke tør vise vores afhængighed, vores sårbarhed og hvor kede af det og ensomme vi føler os, når ikke vi får det vi har brug for. Vi kan altså ikke tvinge vores partner til at give os omsorg eller anerkendelse, hvis vi beder om det på den vrede måde. Vi er nødt til med vores sårbarhed at vise og bede om det vi har brug for, ellers kan den anden ikke “mærke” hvad vi behøver. Så er det blot ord, anklager og krav.

Hvis vi så begynder at bebrejde vores partner alt det vi mangler, så bliver det svært at modtage kærligheden, når vi får den. Nogle gange er vi så sent ude med vores behov at vi til sidst ikke føler os berettiget til kærlighed og så tror vi ganske enkelt ikke på den, når vi så får den.

I det øjeblik vi kan trænge igennem “skjoldet” af vrede og nå ind til den sårbare kerne, så kan vi nå hinanden igen. Men det kræver at vi giver slip og lader den anden “komme ind” og det skal der af og til en viljesakt til, for at kunne lade sig gøre.

Hvis man oplever at kærligheden er død, så skal der en helt kognitiv beslutning til om at man vil arbejde med sit forhold, Man skal beslutte sig for at være modig og forsøge at have tillid til at den anden kan modtage og rumme, når man kommer væltende med al sin sorg, usikkerhed og afhængighed.

Og det er der mange par i krise som ikke tør, så er det trods alt nemmere at gå.

Du kan gøre en masse for dit parforhold også selvom din mand ikke er villig til at gå i terapi. Læs mere hér om min workshop for kvinder om parforhold.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.