Skal parforholdet være så besværligt?

Måske er du også af den overbevisning at parforhold og kærlighed er mere besværligt end det er givende. Når weekenden eller ferien er slut kan det være en lettelse at komme tilbage på jobbet og slippe for besværlige børn, vasketøj og konflikter med ægtefællen. Du ved sikkert at det altid er forbundet med forskellighed og konflikter at leve sammen i en famile, men måske er du i tvivl om hvor besværligt det behøver at være.

Det interessante er at det ikke hverken er forskelligheden eller selve parforholdet der skaber problemerne, det klarer vi nemlig helt selv. De fleste af os er nemlig slet ikke ydmyge nok overfor det faktum at vi lever helt tæt med et andet menneske, som kommer fra en helt anden familiekultur end os selv. Man siger at børn fra 10 års alderen begynder at blive bevidste om, at der findes andre måder at leve på end hjemme hos deres egen far og mor. Det er som om vi mister den nysgerrighed og viden som årene går og vi tror på at vi har den evige endegyldige sandhed om, hvad en familie og et parforhold er.

Fordi vi i vores uvidenhed eller uvillighed ikke har større forståelse for os selv og hinanden, bliver vi på tvangsmæssig vis ved med at gøre, som vi engang har lært, fremfor at tilpasse os den situation vi er i nu 20, 30 eller 50 år senere.

· Når vi ikke er villige til at forholde og åbent og nysgerrigt til hinanden, men holder dumstædigt fast i vores syn på virkeligheden

· Når vi ikke vil tage ansvar for at vi begge altid har en andel i en konflikt

· Når vi ikke er villige til at fortælle hinanden hvad vi har brug for og hvad vi ikke vil være med til

· Når vi ikke tør vise hvem vi er og fortælle om, hvad der sker inden i os

· Når vi af ignorance insisterer på at blive ved med at gøre, som vi altid har gjort, fremfor at eksperimentere med at gøre noget nyt

· Når vi af angst for at miste eller blive afvist holder os selv tilbage

· Når vi tror at vi kun er elskelige, når vi opfører os på en bestemt måde

· Når vi handler udfra en overbevisning om at vi ved hvad vores partner gerne vil have / ikke vil have

· Når vi ikke tør fejle / give os hen / slippe tøjlerne

Ja så bliver kærlighed allerhelvedes besværlig og der er kun een du kan takke for det!

Kærligst Katrine Axholm

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.