Gør du for meget i dit parforhold?

Har du oplevelsen af at du kaster perler for svin? All right ikke svin så, men at du yder meget mere end du får igen? Her mener jeg ikke oplevelsen af, at det altid er er dig der ender emd vasketøjet sent om aftenen eller spurgter rundt i Irma med to sultne børn ved 17.30 tiden eller igen skal sørge for fødselsdagsgaven til din svigermor.

Jeg mener om du har oplevelsen af at du følelsesmæssigt giver meget mere i dit forhold end din partner. Er det dig der tager initiativet til at I skal snakke, at I gør noget godt for jeres forhold og husker at planlægge kærestetid. At hvis I skal noget sammen, så skal du tage hånd om det og arrangere det? Ellers bliver det ikke til noget!

Du er motoren, drivkraften. Din partner følger bare med og du føler dig udnyttet, taget for givet og på sultegrænsens rand, når det kommer til kærlighed.

Der er flere ting det kan handle om:

· Du er ikke god nok til at udtrkke dine behov og sætte dine grænser og derfor får du ikke det du har brug for.

· Der er noget i jeres dynamik, som er velkendt for dig. Fortjener du overhovedet kærlighed eller er der noget trygt i at vælge en partner som ikke rigtig vil yde noget for dig, men som finder det belejligt at du sørger for jeres fælles indre liv.

· Måske skal du gøre dig fortjent til kærlighed. Måske skal du yde før du kan nyde og du når bare aldrig rigtig til nyde-delen, for du er vant til at handle, gøre og være noget for andre.

· Tror du at kærligheden er noget du skal kæmpe for, det er ikke bare noget du får forærende?

· Tror du at det ikke er nok at være dig, du er nødt til at yde endnu mere, for at få noget?

· Måske tænder du kun på en partner som du skal overbevise om, at du er værd at elske. Dem som reelt er vilde med dig tænder dig ikke.

· Du er nøjsom i kærlighed, for du er ikke vant til at få særlig meget. Ikke at have et forhold er mere skræmmende end et forhold, som ikke er givende.

Der kan være mange variationer på at du gør som du gør i dit parforhold. Den gode nyhed er at du har magten til at ændre det og det betyder ikke nødvendigvis at du behøver at gå.

Vil du vide mere om, hvorfor du handler som du gør i dit parforhold, så kom til mit foredrag i København 8. september eller til en af mine workshops og bliv meget klogere på dig.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Tak for et godt og brugbart indlæg.

  Jeg ved udmærket godt, at vi selv skaber vores tyranner – og jeg tror, at det er vi kvinder fabelagtigt dygtige til.

  Det er bare så svært, så svært at se sine egne “blind spots”.
  Så dit indlæg er fin inspiration.

  Tak for det:-)

  1. Kære Diana,

   Tak for kommentaren og jep det svære er at få øje på sin egen del af “kagen”. Netop derfor forsøger de fleste af os at tørre den af på vores partner.

   Første step og et stort et af slagsen er at indrømme, at man har de blinde punkter og så være villig til at tage ansvar for dem og udvikle sig væk fra dem.

   Det lyder som om du allerede er godt på vej 🙂

   Held og lykke med det.

   Kærligst Katrine

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.