Vis hvem du er eller hold din kæft!

Du kender det sikkert: Dit barn kalder Moaaar gang nr. 2974 for at vise dig et eller andet og du svarer som altid Ja skat! selvom du er ved at få spat. Du gider ikke se hvilke tricks Batman kan lave hen over stuegulvet eller hvor fint tøj Barbie dukken nu har fået på. Men i stedet for at sige, hvoran du har det, så vil du gerne være evigt rummende og altid søde mor, der godt gider lege med Lego på gulvet på anden time.

I går rundt derhjemme og nusser lørdag formiddag. Din mand sidder lidt længe over avisen og du vil gerne have at han går i gang med den hæk han har lovet at klippe i weekenden. Du ved godt at du har været efter ham på det seneste og du har lovet dig selv at du ikke vil blande dig i det med hækken. Han har jo lovet det. Du lægger vasketøj sammen og skæver til manden med avisen. Du tænder støvsugeren og skæver til manden med computeren på skødet. Du kører ned og handler og håber at han går i gang mens du er væk og alt i mens opbygger der sig en Hekla-vulkan inden i dig.

Det skal du gøre:

· Spar dig selv og især ham for kritikken, bebrejdelserne og lad for Guds skyld være med at trække alle mulige gamle svigt op ad rygsækken, som du kan skyde med skarpt med.

· Fortæl ham hvad der sker inden i dig. Tag ansvar for dig selv. Sig at du godt ved at han har lovet at klippe hækken og at du gerne vil give ham pladsen til at gøre tingene på sin måde (og at det er svært at slippe kontrollen). Fortæl ham at du har lovet dig selv ikke at være efter ham og hvis du svarer spidst, når han siger noget, så handler det om at du prøver at sidde på dine hænder og styre alle dine syrlige kommentarer, fordi du ved det skaber afstand og uvenskab.

· Øv dig i at tro på at han gør sit bedste (også selvom han måske er lidt på tværs på teenage måden og trækker det hækklipperi til søndag aften – bare for at vise det er ham der bestemmer)

Sæt dine grænser, vis hvem du er og få det du har brug for. Måske ikke på din måde, men på den måde som kærlighed er, når du får den frivilligt og ikke under tvang. Din mand og dine børn vil lytte og elske dig meget mere, fordi du er et mere autentisk udgave af dig.

Vil du blive bedre til det her? Kom til min en-dags workshop søndag den 3. december kl 9.30-16 i Hørsholm. Det koster 995 kr og du kan læse meget mere om workshoppen hér

Vil du og din partner gøre noget rigtig dejligt for jeres kærlighed? Kom med på Kærlighedsweekend med langtidseffekt på Helekilde Badehotel lørdag/søndag den 5. og 6. november. Læs meget mere om workshoppen her

Held og lykke med kærligheden

Kærligst Katrine

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.