Mande-influenza

Som kvinder griner vi af at vores mænd bliver meget, meget syge, når de er forkølede eller har lidt feber. De kan faktisk kun ligge på sofaen og stønne lidt og beklage sig over, hvor det gør ondt, om man lige vil lave en lille kop the og måske lidt ristet brød. Du kender det måske selv og himmelvender øjnene, når din ellers top tunede karriere mand pludselig ikke kan overkomme en smule forkølelse. Måske forfalder du endda til at brokke dig og bagtale ham overfor dine veninder eller skrive på Facebook at din mand på mirakuløs vis har overlevet den berygtede man-flu.

Her spørger jeg så bare: Hvor er din loyalitet? Hvor er al den omsorg du sikkert er rigtig god til at give dine børn, mon ikke den kan bruges overfor din mand også? Her er en perfekt lejlighed til at vise din mand al den kærlighed du nærer i dit hjerte. Hvis du synes han opfører sig som et barn, så fyld bare endnu mere omsorg og kærlighed på ham. Han vil slubre det i sig.

Det er nemlig sådan at mange mænd ikke er så trænede i at vise deres følelser og bede om omsorg, når de trænger til at blive taget lidt af. De er bange for at vi synes de er nogle umandige pjok og at vi mister respekten for dem og ikke elsker dem mere, når de bliver raske igen. Det bidrager vi desværre selv til, når vi håner dem i deres sygdom.

Så vil du gøre noget godt for din mand, så nus lidt om ham, stryg ham over håret, pak dynen rundt om ham og kys ham på panden og fortæl ham at han er heldig at han har dig til at passe sig. Køb hans yndlingsblad og lav the og hygge-mad og forkæl ham. Lige nu trænger han til at du viser ham endnu mere af din kærlighed, så han kan lære at han også er elsket og værdsat, når han ligger og har ondt af sig selv. At synes han er et pjok klarer han nemlig garanteret til overmål selv. Der behøver du slet ikke støtte ham. Tværtimod.

Husk karma-reglen om at jo mere du giver, jo mere får du igen. Måske tager han børnene næste søndag, hvor du har været i byen og trænger til at sove længe, selvom han skulle have været til fodbold. Det er ikke et spørgsmål om at slå en handel af med ham, men langt mere at du ser endnu en god mulighed for at vise ham din kærlighed og taknemmelighed for, at han er i dit liv. Han vil gøre det samme for dig.

Falder det dig svært og vil du gerne vide hvorfor? Meld dig til min en-dags workshop “Elsk dit parforhold” lørdag den 3. december kl 9.30-16. Du kan gøre det lige hér.

Ps. hvis du synes hans syge-pasning efterlader noget at ønske, når det så er dig, der ligger underdrejet, så er det om at være endnu mere tydelig med, hvad du har brug for.

 

 

 

 

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.