Min mand falder i søvn på sofaen hver aften, er det så i orden at jeg er utro?

Utroskab er den nemmeste løsning, hvis dit parforhold er gået i hårknude. Hvis du keder dig og synes at romantikken og erotikken er skyllet ud med badevandet, så kan det være umanerlig fristende at finde alt det du savner i armene på en anden mand eller kvinde. Hvis du synes du har prøvet at ruske op i ham derhjemme og du har prøvet at fortælle hende hvor meget du savner at I har noget voksentid uden børn, men lige meget hjælper det, så er du måske nået til et punkt hvor du synes at utroskab er helt i orden, for der er jo ikke mere du kan gøre. Gå vil du ikke! Måske er du dig slet ikke så bevidst, det “sker” bare.

Jeg er ikke ude i et ærinde, der handler om at gøre dig skamfuld eller fortælle dig hvor forkert du er, fordi du svigter den du elsker. Det er jeg sikker på at du, med bare en brøkdel af selvindsigt, klarer helt fint selv.

Mit budskab med det her indlæg handler om at nå til et sted, hvor du  får lyst til at tage din livsledsager i hånden og gå vejen sammen. At blive i stand til at se ud over småbørnene, fyringen, skimmelsvampen, trivialiteten eller svigerfamilien og alle de andre udfordringer, som livet byder jer. At nå dertil sammen, hvor der ikke er noget sted i verden, du har mere lyst til at være end lige der sammen med din elskede. Den anden forælder til dine børn, som du har en historie og forhåbentlig en masse dejlige oplevelser sammen med. Mit budskab er at I kan udvikle jer sammen, fordi det er lige dér den dybe kærlighed ligger.

Jo gu fanden er det sjovt og nyt og uudforsket og spændende og pirrende med en elsker, men det er også anstrengende at sidde på to stole, det er skamfuldt og med en konstant følelse af paranoia. Det er opslidende for dig med alle løgnene og hvis utroskaben kommer for en dag kan den være fatal (det er den for de fleste) for dit parforhold. Er det det værd og er det i bund og grund sex du er ude efter?

Ja, det er besværligt at udvikle jer sammen. I skal for alvor se jer selv og hinanden i øjnene fremfor at vende dig væk og finde det du savner med en anden. Det er noget af en udviklingsrejse at finde ud af hvad kærlighed egentlig er for jer og om I er forenelige. I skal forstå jeres historie og hvorfor I gør som I gør i jeres forhold. I skal slippe den usunde afhængighed af hinanden og vælge hinanden som dem I i virkeligheden er, fremfor at blive ved med at prøve at lave hinanden om, til den I ville ønske den anden var. I skal tage ansvar for det “shit” I hver i sær bidrager med i forholdet og I skal være modige nok til at se jer selv i øjnene med alle jeres muligheder og jeres begrænsninger. I skal opføre jer som voksne mennesker, der godt er klar over at et parforhold er med både det sure og det søde og du skal blive rigtig meget klog på hvordan du kan bidrage med meget mere af det søde. Fordi det kommer tifold igen!

Det er også en spændende rejse. En rejse som vil gøre jeres forhold så meget nemmere og dybere. Fordi I ved hvem I er og er bevidste om hvad I har brug for hos hinanden og hos jer selv og fordi I tør bede om det og har tillid til at I får det. Det er så fantastisk at nå dertil, hvor du helt fysisk kan mærke hvor meget du elsker. Ikke som en fascination eller forelskelse, men som en dyb dyb kærlighed, hvor intet kan skille jer ad. Fordi I sammen har kunnet udvikle jer derhen, hvor der  er plads til jer, som dem I er.

Jeg ved det, for jeg har selv prøvet det.

Held og lykke med kærligheden.

Kærligst Katrine Axholm

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.