Hvis jeg viser min svaghed, bliver jeg ikke elsket!

En af de største øjenåbnere, jeg havde i mit parforhold, var da jeg opdagede, at jeg også blev elsket når jeg var svag. Jeg havde ubevidst en tro på, at jeg var nødt til at være i kontrol, virke som om jeg havde styr på tingene og for alt i verden ikke skulle vise min usikkerhed, for så ville han ikke længere elske mig.

Jeg skal lige love for at jeg ikke er alene om den overbevisning. Jeg møder så ofte mennesker, som holder sig selv tilbage og censurerer sig, fordi hvis de viser hvem de er, så tror de ikke de bliver holdt af, anerkendt eller respekteret. Det gælder både mænd og kvinder. Det havde fatale konsekvenser for mit parforhold og det har det også hos andre. Hvis ikke vi tør udtrykke vores behov, hvis ikke vi tør sætte vores grænser, så vil vi til sidst ikke kunne holde ud at være i forholdet, fordi vi er kommet for meget i underskud. Det kan vi kun takke os selv for, for det er os, som er ansvarlige for det mønster.

Det er ikke så mækeligt, at vi er endt sådan. Vi har alle fået knubs igennem livet og har lært at undgå at være dem vi er, for at undgå afvisningerne. Vi har fået af vide “det er da ikke noget at græde over”, “æv bæv du er en piveskid”, “hvorfor bliver du altid så sur, når man siger noget til dig?”, “tøsedreng, tøsedreng” osv. Vi har været nødt til at “lukke ned” for nogen sider af os selv, for at overleve følelsesmæssigt. I skolegården og hjemme hos vores far og mor.

Problemet er at vi bliver ved med at lukke ned for de sider af os selv, også selvom det slet ikke er nødvendigt længere. Vi er voksne mennesker nu og vi kan selv vælge, hvem vi vil være sammen med, vi er fuldt ud i stand til at passe på os selv. Men det har de færreste af os opdaget. Vi holder stadig tilbage, bygget på en gammel angst.

Først når vi har holdt os så meget tilbage, at kærligheden til os selv og måske også til vores partner er forsvundet og vi har allermest lyst til at bryde forholdet, vælger nogen at gøre noget ved det.

Så ender de i stolene hos mig og så begynder opklaringsarbejdet. For alle er det en lettelse at opdage, at det her er noget, de selv kan gøre noget ved og de bliver i stand til at genfinde kærligheden til sig selv og til hinanden. For andre har kærligheden været væk så længe, at de beslutter at bryde forholdet. Selv for dem er det en lettelse at opdage deres eget ansvar og dermed magt, for så kan de komme stærkere videre og ikke gentage mønstret i et nyt forhold.

Vil du gøre noget for din kærlighed før det er for sent?

Deltag i min og yogainstruktør Charlotte Bruuns workshop Detox din kærlighed

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.