Dyrker du sex, når du ikke har lyst?

Af og til har jeg en debat med nogle kvinder om hvorvidt det er i orden at dyrke sex med sin partner, når man ikke har lyst. Må man fake sin orgasme, for så bliver manden glad? Er det i orden at sige at oralsex det er bare ikke lige min kop the, når nu han synes det er det frækkeste i verden? Insisterer du på at skulle have en orgasme hver gang? Gør han? Føler du dig nogensinde som en lolitadukke, fordi det for ham handler om at komme og ikke om at være sammen med dig? Er det i orden at “lægge mås til” for at glæde ham, selvom du ikke selv lige har lyst?

Hm. Jeg synes selvfølgelig det er op til den enkelte, men jeg kunne godt tænke mig at understrege en ting, især overfor dem, som ikke synes man skal gøre noget som helst, som man ikke selv brænder for. Jeg mener ikke man skal gøre noget, man absolut ikke vil, ja jeg tror godt man kan blive voldtaget i sit parforhold og jeg tror også på at grænsen mellem at gøre noget man ikke har lyst til  og så at gøre det alligevel af kærlighed er ganske flydende.

Parforholdet er give-and-take og uanset om du nyder at servere hans morgenkaffe på sengen, kysse ham i nakken, når han laver mad eller at stryge samtlige skjorter i hans skab, så gør du det af kærlighed. Fordi du ikke skal men fordi det er lidt ekstra som viser ham at du elsker ham. Det samme gælder sex. Hvis han har oftere lyst end dig, men du kan til gengæld rigtig godt lide at ligge tæt, når I har elsket, så er det, i min verden, helt i orden at sprede benene, selvom du ikke er stangliderlig.

Jeg synes alt for mange par med tiden får indført et rigidt millimeter demokrati, hvor de har travlt med at få noget, før de vil give noget. Så ender de med at sidde på hver deres triste øde ø og vente på at den anden sætter sig i ro-båden og ror den lange vej over til deres side. De diskutterer hvorvidt konen skal have nærhed før hun kan give sex og hvorvidt manden skal have sex, før han kan give nærhed. Det er selvfølgelig mægtig svært at komme fra et sted, hvor der ikke er overskud, men derimod tørlagt, men selvom det kræver en kraftanstrengelse af de store, så kommer det tifold igen at nærme sig den anden, således at begge får noget af det de har brug for. Det gælder så både sexen og nussen af fødderne eller hvad det nu er hun savner.

Ligesom det gamle ordsprog: smil til verden, så smiler den igen. Nej, det kan ikke oversættes til: knald din mand, så knalder han igen. Men derimod til at når du giver noget, så kommer det igen. Ikke som en handle med ydelser, men fordi glæde avler glæde – også til dig. Så måske er det tid til ikke længere at være så nærig med kyssene, anerkendelsen og kærtegnene. Kærlighed giver nemlig kærlighed. Sex giver lyst til mere sex og så er vi allerede i gang med alt det dejlige. Start bare i dag.

Vil du gerne have meget mere at give af? Meld dig til min og Charlotte Bruuns workshop Detox din kærlighed

Læs også: Er jeg utro, når jeg er tro mod mig selv? 

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.