Går forelskelse over igen?

En del af de klienter jeg har siddende i min praksis, kommer til mig, fordi de har forelsket sig i en anden. De er nu i tvivl om de skal forsøge at redde parforholdet og familien, eller om de skal satse på den nye kærlighed, som selvfølgelig fylder hele billedet i deres bevidsthed.

Det kan være et rigtigt svært valg, fordi man skal forsøge at få fornuften og følelserne til at tale sammen. Hvis man ikke oplever at få det man har brug for i sit parforhold, men derimod med et andet menneske føler sig set og hørt, så kan det være en næsten umulig opgave at finde motivationen til at arbejde for det parforhold man er i.

Det virker så fristende og besnærende at brænde de gamle broer og kaste sig ud i en kærlighedsaffære, hvor man føler sig livfuld, engageret og elsket. Modsat skal man se på alle de gamle skelletter i skabene, alle de uafsluttede konflikter og årene, hvor man ikke fik sine behov dækket og hvor det hele bare kørte på rutinen.

Det er lidt som at spørge om du helst vil være rig og rask eller syg og fattig. Svaret er givet på forhånd.

Men der er noget, som de fleste glemmer i det regnestykke. Ud over at det stormfulde, passionerede liv med “Anders” også en dag bliver hverdag, så er der noget ganske specielt ved parforhold, som er i stand til at arbejde sig igennem krisen. Når I begge to er villige til at se på jeres bidrag til det, som ikke var godt for jer selv og jeres forhold. Når I kan se hinanden i øjnene og vide at jeres kærlighed er stærk nok til at overleve, at netop den kærlighed nogen gange er svært at få øje på. At det af og til føles mere som en ørkenvandring end en charterrejse til en Bounty strand, men at I kommer igennem det og bliver stærkere på den anden side. Det er selve kærlighedens væsen.

Ja forelskelsen går over igen og så er der livet med dine og mine børn, eks´er, ny svigerfamilie og hele koordineringen af en hverdag, som på mange måder vil være endnu mere besværlig end den du kom fra. Kan den nye kærlighed holde til det?

Intet kan måle sig med den fælles kærlighed I nærer til jeres børn. Intet kan måle sig med den historie og de mangeårige erfaringer I deler med hinanden på godt og ondt. Intet parforhold kan nå op til sokkeholderne på de ægteskaber, som varer hele livet. Fordi der er noget helt specielt ved at kende hinanden i 60 år. Til døden jer skiller. Det kan lade sig gøre. Hvor villig er du til at nå derhen?

Bliv klogere på dig. Meld dig til min workshop Det Levende Parforhold

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.