Derfor kritiserer du!

Når du bliver irriteret på din mand eller kæreste, når du synes han gør noget forkert, er helt gal på den og det da også er utroligt, at han altid skal… Hvorfor gør han aldrig.. og hold kæft, hvor ser han irriterende ud, når han gør sådan der.

Så handler det med stor sandsynlighed om en længsel i dig selv. Der er noget du savner, du føler dig ikke set, hørt eller forstået, men du har endnu ikke indset, at det ikke handler om ham og hans måde at være på, men til gengæld udelukkende om hvem du er og om din måde at være på. Det er et behov du ikke får dækket, der driver dig til at kritisere den mand du elsker.

Lad os forestille os den ideelle verden, hvor du til fulde holder af dig. Du synes du er elskværdig og dejlig i alle henseender, også når du er træt, sur, mangler overskud, er vred eller hysterisk. Du rummer dig til enhver tid, holder af dig eget selskab og oplever andre mennesker som værende berigende bidrag til dit liv. Dem der ikke er det, vælger du fra. Du udtrykker dine behov og sætter dine grænser, i takt med at du oplever dem og fordi du anser dig selv med så stor forståelse og omsorg vil du også opleve verden lige sådan.

Sådan er den ideelle udgave af dig desværre ikke. Det siger derfor noget om, at sådan som du er med dig, også afspejler sig i verden og i din relation til andre mennesker. Det er nemlig vores egen utilstrækkelighed, der hvor vi ikke holder af os selv, at vi skyder kritik ud i verden. Kort sagt: den kritik du føler for dig, føler du også for verden.

Eksempler:

· Når du bliver irriteret over at din mand har givet børnene noget tøj på, som ikke passer sammen. Så handler det om at du gerne vil give verden et indtryk af at du er perfekt.

· Når du synes det er belastende at din mand sidder og råber over en fodboldkamp, så det ikke er til at få ørenlyd, så er det sikkert fordi du ikke selv giver dig lov til at råbe eller give dig hen, når du bliver optaget af noget.

· Når du ikke synes din mand deltager nok i ferieplanlægningen. Så handler det om at du ikke giver plads til hans inputs, fordi du vil være i kontrol (fordi tanken om tabet af kontrol gør dig rædselslagen)

· Når du altid synes det er dig, der skal planlægge jeres kæresteaften og det altid er dig, der skal tage initiativ til de vigtige følelses snakke hjemme hos jer. Så handler det om at du trænger til at føle dig valgt og værdsat.

· Når du har oplevelsen af at han kun er optaget af sex og aldrig bare gider nusse. Så handler det om at du ikke føler dig fyldt op med den nærhed du har brug for.

Det smarte er altså at du ikke behøver skælde ud, kritisere eller bebrejde, du skal bare fortælle hvad du savner. Det er meget nemmere og giver LANGT færre konflikter og meget mere kærlighed. Når du elsker dig vil du også elske ham, så vend lige snuden hjem og tag fat på dig i stedet for.

Held og lykke med det.

Ps. Bloggen holder sommerferie i juli måned, men her er masser af læsestof alligevel, det er bare at søge det du gerne vil læse om øverst på siden. Rigtig god sommer.

Læs også: Føler du dig afvist, når din partner vælger sig selv 

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Hold kæft hvor det er godt skrevet Katrine.

    Må jeg tilføje – når vi først elsker den person vi ser i spejlet 100% (og det kan være Meget svært), føler vi Kærligheden til alle mennesker på planeten. Det starter altid med os selv.

    Søren

  2. Hvad kan det handle om hvis man bliver irriteret over lidt overvægt ?
    Normalt mærker jeg stor kærlighed, men 1-2 gange/mdr mærker jeg irritation over de 3-5 kg for meget.. det lyder åndsvagt.. jeg har på fornemmelsen det får plads, når vi ikke har den følelsesmæssige kontakt og gode følelser..

    1. Kære Marianne, Du har helt ret. Når I ikke har god kontakt, er det lettere at pege på de ekstra kilo og de beskidte underbukser på gulvet, end at tage fat i det, som det i virkeligheden handler om. Når vi har god kontakt og føler os tættere på hinanden, så vil vi ofte også være mere overbærende overfor hinanden. Held og lykke med det. Bedste hilsner Katrine

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.