Når jalousien æder dig op!

Da jeg var i tyverne var jeg rasende jaloux. Jeg hadede tanken om, at min mand skulle kunne lide andre kvinder. Jeg blev mopset, når han i smug kiggede efter andre på gaden og hvis han i en bisætning kom til at nævne at han synes at Caroline Henderson eller (oh ve oh rædsel) Maya Albana var lækre, så var fanden løs i Laksegade. Jeg var jo ikke en lækker nougatmus. Jeg var usikker og bemærkelsesværdig ringe til at vise min sårbarhed, så jeg viste kun min jalousi ved at være rasende og nedgøre ham, som fik mig til at have det så forfærdeligt!!! Jo jo, han havde skam ansvaret for, hvordan der så ud inde i mig. Når han var til fest på sit studie, så sad jeg derhjemme i sengen i fosterstilling og rokkede frem og tilbage og kunne slet ikke finde ro i mig selv. Jeg havde sådan brug for hans bekræftelse, hans anerkendelse og han skulle overbevise mig om, at jeg var smuk og lækker og værd at elske, før jeg kunne tro på at det var jeg.

Samtidig er jeg en flirt ud over det sædvanlig, så min indre usikkerhed var meget uhensigtsmæssigt krydret med en overbevisning om at “jeg må godt, men du må ikke”. Jeg vidste jo godt at dén gik ikke, men det siger noget om at uligeheden og den dybe sårbarhed ikke er nogen særlig smart kombi. Og det sled. Fuck hvor det sled. På os begge to.

Problemet ved jalousi er at den jaloux lægger ansvaret for sit eget velbefindende ud i verden. Det betyder at han eller hun er dybt afhængig af, at andre passer på ham eller hende. Det er for stort et ansvar for andre mennesker. De har rigeligt i deres eget og det slider derfor alt for ofte kærligheden op. Jalousi bunder ALTID i usikkerhed. Når du hviler i dig selv, tror på at du er værd at elske, så vil du ikke være jaloux. Det er ikke det samme som at du ikke kan være bange for at miste eller blive forfærdelig ked af det, hvis din partner er dig utro, men dit fundament til at håndtere situationen, vil være langt mere velfunderet, når ikke det er hele din verden, der braser sammen. Men, forstå mig ret, “bare” din elskede, som har svigtet dig.

Jalousi er ikke godt for noget. Overhovedet. Se at få noget hjælp, før det ødelægger din kærlighed. Læs om terapi hér.

Læs også: Når utroskaben bliver undskyldningen for at gå  

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Du er altså god Katrine – du “ramme” mennesker der hvor de er flest, og det er godt, det gør jeg ikke, jeg rammer dem der er i Spirit.

    Men at se at du rammer den store mængde, gør mig glad – for livet er en udfoldelse i Kærlighed. Hinsides egoet ser vi at vi alle udfolder os perfekt, perfekt i henhold til vores Valgte overbevisninger.

    Kan vi vælge andre overbevisninger, JA hvis vi er klar. Hvornår er vi klar – dette spørgsmål er så simpelt at det ikke er lige til at forstå, for det er Når Vi Er Klar.

    Kh, Søren

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.