De fandt sammen igen efter skilsmissen.

Ofte når vi ikke længere orker parforholdet, så er tanken om at slippe for al smerten og konflikterne meget tillokkende og det kan virke som den eneste farbare løsning at gå fra hinanden. Alt er i hårdknude, der er kun den mulighed tilbage. Tanken om og skulle blive og prøve at løse konflikterne eller håbe på, at de følelser, der ikke er længere, kommer igen, er uoverskuelig.

Jeg har en bekendt, som løb sur i det med sin mand. To små børn, trange økonomiske kår og udfordringer med arbejdet for både hende og hendes mand. De kunne ikke finde melodien med hinanden, fordi livet udfordrede dem mere end de kunne håndtere. De blev skilt. Efter 10 års samliv og alle de overvejelser, der skulle til, besluttede de sig for at gå fra hinanden. Det var hårdt for dem begge to og for børnene. Det føltes som en falliterklæring ikke at kunne få det til at fungere, når nu de havde elsket hinanden så højt. De ville så gerne, men det blev for surt, for mange skænderier og bøvl og uopfyldte behov. Forskelligheden skabte afstand i stedet for at supplere hinanden. Hun blev en sur mor og kone og han en fraværende og frustreret mand. Det kunne de ikke trives med.

Efter elleve måneder med opdelt liv og børnene på skift, fandt de ud af at kærligheden til hinanden alligevel var stærkest. De havde begge været ude i verden og oplevet, at græsset ikke var grønnere. At livet ikke var nemmere derude. De savnede hinanden. Ville gerne familien. De fandt sammen igen. Fik genforhandlet forholdet. Hvad de ville og ikke ville. Hvordan livet skulle se ud nu. Og de kunne mødes.

Når de kigger tilbage har de ikke fortrudt. Hverken at de gik fra hinanden og da slet ikke, at de fandt sammen igen. De elsker deres liv nu. “Holder mindre øje med hinanden” som de siger. Der er mere frihed, til at være dem de er. Fordi de virkelig forstår hvad de har i hinanden og hvad det vil sige at være uden. Det vil de ikke mere.

Da de gik fra hinanden var det vigtigste at bevare respekten for hinanden. At opføre sig ordenligt og ikke brænde broerne. De skulle opdrage to børn sammen og netop de kriterier gjorde, at de kunne mødes igen elleve måneder senere og vælge hinanden på ny.

Husk det hvis I er på vej væk. Opfør jer ordenligt. Hvis du føler dig snydt og bedraget, hvis din kone eller mand har været dig utro eller på anden måde har svigtet dig, så søg hjælp. Hvis du er vred, rasende, frustreret eller i dyb sorg, så søg hjælp. Det er ikke meningen at du skal klare det alene. Det er ikke en falliterklæring, at få hjælp til det der er svært. Det gør processen kortere og nemmere. Jo bedre I gør det her, jo bedre bliver tiden efter. Uanset om I fortsætter hver for sig eller finder sammen igen. Det er al investering værd.

Held og lykke med kærligheden

Læs også: Går du din vej af de rigtige grunde?

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.