Hvis du tror, jeres kommunikation bliver bedre, efter at I er blevet skilt!

Vi bliver skilt, fordi vi ikke kan finde ud af det. Fordi vi har fået nok. Fordi det ikke kører, og vi hellere vil noget andet eller en anden. Vi går fra hinanden, fordi vi ikke er kan blive enige, fordi konflikterne er for mange og for svære, og fordi det føles som den eneste udvej. Fordi vi vil væk fra det liv, og fra den vi selv er blevet.

Problemet er, at når vi har børn sammen, så bliver vi ved at skulle kommunikere med hinanden. Vi bliver nødt til at kunne tale sammen og finde løsninger på de ting, vi skal forholde os til i løbet af et barns liv.

Sagen er den, at når vi ikke længere har kærligheden til at drive værket med at få kommunikationen til at køre. Hvis vi derimod har gamle skænderier og konflikter og en grim skilsmisse imellem os, så bliver det selvsagt ikke lettere med kommunikationen.

Tværtimod.

Derfor: øv jer mens tid er. Det er ikke din partner som er en båtnakke eller helt utrolig dominerende eller fatsvag. I er to om det her. Du har en andel og han har en andel. Om du vil det eller ej, og faktisk synes du selv er klogest og har mest ret. Desværre.

Kommunikation og ansvarlighed er noget af det vigtigste, når det kommer til at have det godt sammen i forholdet. At respektere at den andens virkelighed er lige så virkelig og gældende, som din. Uanset om du fatter den eller ej.
At evne at se og erkende dine fejl og undskylde når du har jokket i spinaten, er nogle af de vigtigste egenskaber at have for et godt parforhold.

Tal om det, det i virkeligheden handler om. Ikke sjældent begynder mine klienter at diskutere, hvem der sagde hvad hvornår, og hvorvidt det var en tirsdag eller en torsdag eller endda hvem der har mest ret.
Det er fuldstændig frugtsløst at diskutere den slags. For de flestes vedkommende er de sammen med et menneske, som er anderledes end dem selv. Det betyder, at hver dag byder på to forskellige virkeligheder. Den ene er ikke mere rigtig end den anden. De tæller lige meget.

Det er altså ikke interessant at få ret, det er interessant at høre, hvordan den anden har oplevet en situation uanset hvor himmelråbende latterlig det måtte lyde i dine ører. Eller du ikke kan genkende så meget som et my af det, hun siger. Det er sådan det var for hende.

Alt for mange par lever i konkurrence med hinanden. De driver hver sin lille købmandshandel, hvor der bliver givet og taget og forhandlet om magt, praktiske opgaver, sex, frihed og rettigheder. Det er dødssygt, og det slutter ikke, når I bliver skilt.
Det bliver måske meget værre. Mere småtskoet, mere perfidt og mere barnligt.

Derfor: uanset om I skal skilles eller ej. Lad være med at gå efter laveste fællesnævner. Opfør dig ordenligt. Vis respekt også selvom du tolker, at hun har sit eget ego-show kørende. Selvom du er blevet svigtet eller forladt til fordel for en anden.

Vær åben, fleksibel og nysgerrig.

Vær sikker på at du hver morgen kan se dig selv i spejlet, og synes du gør det bedste, du kan. Uden at krænke, spille offer eller helt.

Det er det hele værd at lære at kommunikere ordenligt med hinanden. Uanset om I er gift eller skilt. Om I vil i nye forhold eller være gode forbilleder for jeres børn.

På workshoppen Det Levende Parforhold kan du lære mere om god og liveværdig kommunikation, som er grundstenen for, at I kan få et godt eller endnu bedre parforhold. Læs mere og deltag HER.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.