Derfor skal I skændes

Det udsagn kan få det til at løbe koldt ned af ryggen på de konfliktsky. Mange forbinder skænderier og højrøstede konflikter med ondt i maven, lyst til at løbe væk eller grave sig ned. At det at skændes er ødelæggende, tager lang tid at hele og blive gode venner igen, eller måske endda er begyndelsen til enden på forholdet.

Hvis du for et eksempel i dit barndomshjem har oplevet at konflikter var lig med utryghed, isnende tavshed eller måske vold. Hvis du aldrig har oplevet at dine forældre kunne være uenige og måske endda skændes og blev gode venner igen. Så er det klart, at det virker truende at skulle have en konflikt.
Hvis du derimod har oplevet at dine forældre var uenige og hævede stemmerne ind i mellem og at de altid blev gode venner igen og talte sig til rette, så vil skænderier virke som noget helt normalt og endda nødvendigt.

Hvis du som barn har skændtes med dine søskende fordi det var et trygt rum at øve sig i forskellighed og uenighed, så har du haft mulighed for at træne evnen til at blive vred og bruge din vrede konstruktivt, men også at være empatisk og i stand til at indgå kompromis.

Som en af mine klienter sagde: Jeg er faktisk blevet snydt for at lære at skændes, fordi mine forældre altid fejede tingene ind under gulvtæppet.

Problemet ved ikke at kunne skændes på en god måde er, at der aldrig bliver luftet ud. Pænheden eller konfliktskyheden har overtaget og frustrationer og små-irritationer bliver holdt tilbage eller kommer uhensigtsmæssigt og mega usexet ud mellem sidebenene.

Seksualitet og vrede hænger sammen. Hvis du er god til at bruge din vrede konstruktivt. Mærke den og navigere efter den, så er du garanteret også god til at give dig hen seksuelt. Hvis du derimod har svært ved at sætte grænser og enten ikke kan mærke at du bliver vred eller holder det tilbage, når du gør, så vil du heller ikke hænge i gardinerne, når du har sex. Er min påstand.

Det er ikke det samme som at der er carte blanche til at smide med servicen eller overfuse andre usorteret. Det er altid sundt at vende en tur omkring fornuften og tilpasse din reaktion på den vrede du møder, efter situationen.

Vrede skal bruges til at sætte grænser med. Mærk den. Brug den og gå ikke af vejen for en lille heftig diskussion eller et brag af et skænderi, så der kan blive ryddet lidt op mellem jer. Opfør jer ordenligt og lad være med at være perfide eller ondskabsfulde men sig fra. Det er i øvrigt også det vigtigste, du kan lære dine børn.

Vil du gerne være bedre til at bruge din vrede på en god måde? Deltag i workshoppen Detox din kærlighed. Tilmeld dig HER

Kærlig hilsen Katrine

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.