Det du søger, er du selv!

Vi har ofte en forestilling om, hvordan vores fremtidige kæreste skal se ud, og hvordan han skal være. Jo ældre vi er, jo mere bygger vi det ideelle billede på den erfaring vi allerede har gjort os med kærester. Har du eks. lige haft en lidt stille mand som kæreste, og gik du fra ham fordi han var kedelig, så vil du sikkert kigge efter en mand med lidt mere krudt i. Har du netop afsluttet et forhold til en mand med mange følelser og drama, så trænger du sikkert til lidt forudsigelighed og ro, og det søger du i den næste mand i dit liv.

Det er på alle måder rigtig fint, at vi bruger vores erfaring til at træffe et bedre valg i vores kærlighedsliv. Det er bare sjældent det holder stik.

Vi bestemmer nemlig ikke, hvem vi forelsker os i.

Forelskelse er en illusion om hvem den anden er (som kun et stykke af vejen har noget med virkeligheden at gøre) og en projektion af det vidunderlige vi selv indeholder og nu ser spejlet i den udkårnes øjne.

Du kan altså lave nok så mange og lange lister med krav til udseende og personlige egenskaber, men de vil sjældent holde i virkeligheden. Som min nyforelskede veninde sagde: jeg troede jo, jeg skulle have en karrieremand og Carsten er pædagog (men jo gudelækker).

Når du er forelsket er det ofte den følelse det giver dig, som driver værket, langt mere end det handler om lige præcis ham som menneske. Du føler dig set, forstået, begæret, stimuleret, sexet. Du synes han er interessant, spændende, vidende, charmerende, klog, kreativ, pålidelig og så dufter han også forrygende.

Det handler mere om dig end om ham. Du forelsker dig i det du trænger til i dit liv. I dig. Når du gør dig afhængig af at en kæreste skal levere så vigtige ting i dit liv, så gør du dig også sårbar overfor ikke længere at få det leveret af ham.

Du vil derfor være meget bedre og stærkere stillet, hvis du inden du kaster dig ud i dit næste forhold ser på, hvordan du kan skaffe dig de her ting i dit liv uden en mand (eller kvinde). Elsker og rummer du dig med (næsten alt) hvad du er, så vil kærligheden være et dejligt plus i dit liv, men ikke noget du er afhængig af. Det vil stimulere dig, udfordre dig og give dig nærhed og sex og omsorg og gode stunder. Men du kan sagtens leve dit liv uden. Det har du bare ikke lyst til.

Derfor: drop listerne, få styr på dit eget shit og gå efter din mave og dit hjerte. De skal nok fortælle dig, hvad der rør sig.

Læs også: IN-Klumme: Vis hvem du er og bliv forelsket 

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.