Åh, jeg er så træt af at tømme opvaskeren…

…rydde op i køkkenet, ordne vasketøj, smøre madpakker [udfyld selv].

Når din partner siger sådan, får du så lyst til at forsvare dig eller sige: jamen du gør heller aldrig… Når du gør det, så udvikler det sig sikkert til en konflikt, eller I trækker jer, og der kommer afstand og kulde imellem jer. I har mindre lyst til at være sammen og synes den anden er åndssvag.

Det er helt almindeligt. Vi gør det allesammen. Det er bare ikke særlig hensigtsmæssigt for nærværet og hyggen og den der weekend I begge havde glædet jer til.

Når din partner beklager sig over arbejdsbyrden derhjemme eller over vejret eller praktikken eller den politiske situation i Syrien, så handler det ikke om dig. Det handler om ham (eller hende hvis du er mand). Det er et udtryk for hvordan han har det. Så det har ikke noget med dig at gøre. Vi tager den lige igen

Det har ikke noget med dig at gøre

Hvis du oplever beklagelsen eller brokkeriet som en indirekte kritik af dig, så har du et problem.

Hvis din partner brokker sig og regner med at du så tager over, så har hun et problem, men det tager vi en anden gang.

Det er sådan at det vi hører, ser og oplever i verden siger mere om os selv end det siger om verden. Når din partner beklager sig og du straks får dårlig samvittighed eller lyst til at forsvare dig, så er det ikke fordi din partner siger som han gør, men derimod fordi du hører det på den måde, du gør.

Dit selvbillede
Her er det interessant at se på dit selvbillede. Hvis du dybt inde i hjertet føler dig værd at elske, hvis du synes du er et helt i orden menneske, som man selvfølgelig behandler med respekt og venlighed, så vil du ikke høre, at kritikken handler om dig.

Du vil høre at din partner er træt af huslige pligter og så er den ikke længere. Det har ikke noget med dig at gøre.

Så i stedet for at starte en konflikt og kaste med mudder, så LYT og tro på, at hvis din partners beklagelser handler om at han synes fordelingen af opgaverne i hjemmet er skæve, så må han være mand (eller kvinde) nok til at tage ansvar og tage en reel og konstruktiv snak om hvordan opgaverne fordeles imellem jer. Så bliver det en ganske anden snak. Blottet for bebrejdelser og kritik og som rent faktisk fører jer et bedre sted hen. Uden at miste den gode kontakt undervejs.

Øv dig med opmærksomhed
Læg mærke til det næste gang din partner beklager sig og du tror det handler om dig. Hvis du er i tvivl kan du jo altid spørge: “Når du er træt af at tømme opvaskeren, er det så fordi, du synes, jeg skal gøre det?” Så får du svar, og så behøver du ikke tolke noget mere. Smart ikke?

Held og lykke med det.

Læs også: Sig fra og bliv hørt

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.