Er du så bange for at gøre noget forkert, at du ender med slet ikke at gøre noget?

At satse kræver mod.

Din kone har flere gange sagt til dig, hvor meget hun elsker, når du køber blomster til hende. Du ved at hun gerne vil forføres og at du tager initiativet til at at I skal noget sammen, bare jer to.

Men det bliver ikke rigtig til noget. Tiden går, du har travlt og inderst inde er der hele tiden en lille angst for at gøre det forkerte. Gøre noget hun ikke kan lide. Måske gøre hende irriteret eller endda vred. Det hader du, så det vil du ikke risikere og derfor bliver det ikke rigtig noget med den der forlængede weekend i Rom eller den nye restaurant du har set på nettet. For hvad hvis hun ikke kan lide maden eller hellere vil til Paris. Nej det skal du ikke risikere, så livet går sin gang og der er tryg og godt derhjemme.

Lige indtil din kone forelsker sig i en anden, som godt tør satse. Som ikke er bange for tage hende om livet og snave hende i gulvet hen over frikadellestegningen. Som inviterer hende til klatring i Island, selvom hun er rædselslagen for højder.

For han kan godt bære at få en afvisning. Han er ikke bange for at ramme ved siden af. Det gør ikke noget, at hun er uenig eller ikke gider, eller ikke synes han er sjov eller opfindsom, eller lige ser hende som hun er. For han ved, at hun kan mærke, at han prøver. At han ikke er bange for at vise hende sin kærlighed. Også selvom den nogengange bliver kejtet, fjollet eller bare helt ved siden af. Det vigtigste er nemlig, at han vil vise hende, at han elsker hende, at hun kan mærke ham, at han vil hende.

Hvis du er bange for afvisningen eller for at gøre noget forkert, så har du måske haft en far eller mor, som var streng eller dominerende, og hvor der ikke var plads til at træde ved siden af. Du har måske lært, at du skal opføre dig på en bestemt måde, for at få kærlighed og anerkendelse og der ville derfor have været alt for meget på spil, hvis du satser og rammer ved siden af. Men hey. Din kone er hverken din far eller mor. Du er voksen nu og ikke afhængig af hvad din kones reaktion eller følelelser. Det føles måske sådan, men det er ikke sundt. Hverken for dig eller for jer.

Du har (så vidt vi ved) kun det her liv. Live a little. Sats lidt vildt. Vis hende du elsker hende og lær af de erfaringer du gør dig undervejs. Kys noget mere, overrask mere og vær nærværende når I er sammen. Det vil komme ti-fold tilbage.

God fornøjelse med kærligheden. Den er det hele værd.

Læs også: Scener fra en hverdag 

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ej hvor du rammer plet!

    Som kvinde… så nikker jeg genkende til dit indlæg og håber at mænd OG kvinder tager det til sig.

    Ta’ chancen – så finder vi ud af, at det ikke er helt så farligt, som vi kan gå og tro 🙂

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.