Derfor skal I bevare forskelligheden mellem jer

Den 3. oktober var jeg i GO Aften Danmark og fortælle om, hvordan man håndterer forskelligheder, når det kommer til alkohol. Hvad gør man hvis den ene i forholdet drikker alkohol og den anden sjældent eller slet ikke?

Hvis du har Tv2Play kan du se indslaget HER.

Det var et kort indslag og derfor skriver jeg mere uddybende herunder.

Jeg kommer også til at sige en masse om at bruge jeres forskelligheder konstruktivt til mit foredrag den 23. november kl 19-21 på Næsseslottet i Holte, nord for København.

Du kan købe billetter til foredraget HER.Er I forskellige?

Du kender garanteret det garanteret selv: de egenskaber du engang foreskede dig i hos din partner, er nu dem, som kan være sværest at holde af:
 

· alle hendes følelser, som går op og ned og ikke er til at regne med og som var noget af det mest fascinerende ved hende, da I mødtes· hans stoiske ro, din klippe, som var lige det, du havde brug for, da du var 25 og som nu kan drive dig til vanvid og du har lyst til at ruske ham


· hun roder og det var sødt og charmerende, da hun boede i sin hyggelige to-værelses på Nørrebro, hvor I tilbragte det meste af tiden i sengen og som nu giver dig oplevelsen af at være hendes far· de stærke familiebånd, som var det modsatte af den familie, du selv kommer fra og som nu føles begrænsende, fordi alting skal gøres, som de gør i hans familie· at han gik så meget op i sin sport, var ambitiøs og veltrænet og målrettet og som nu tærer på ressourcerne i familien, fordi han er væk mange aftner om ugen· at han altid tog tingene som de kom og havde tillid til, at alt nok skulle gå, var befriende, fordi du altid selv var i kontrol. Nu giver det dig nu ondt i maven, når økonomien er stram og du er bange for at miste tilliden til ham· at hun altid havde styr på alting og var god til at arrangere og planlægge, giver nu følelsen af at være hendes barn, som skal dirigeres rundt medForskelligheder
Der er ligeså mange forskelligheder, som der er par i verden, for vi forelsker os ofte i nogen, som er anderledes end os selv. Det er jo netop det fascinerende, som pirrer vores nysgerrighed og som giver følelsen af at komplimentere os. Gøre os hele.

Desværre falder vi ofte i den fælde, at vi med tiden begynder at diskutere, hvem der har ret, hvis virkelighed er mest virkelig og hvis værdisæt, som skal være gældende i familien.Forskelligheder ligger i mange forskellige områder:


· børneopdragelse


· skal vi spise økologisk?


· hvor meget tid må man bruge på sig selv ift familien?


· hvordan skal pengene bruges?


· hvad prioriterer vi højest i familien og i parforholdet?


· hvor meget tid bruger vi på at arbejde?


· hvor rigt et socialt liv, skal vi have?
… og mange flereNår det giver konflikter


Vores forskelligheder kan virkelig give anledning til opslidende konflikter i et forhold og samtidig er det netop forskelligheden som giver dynamikken i forholdet, fordi I ikke er ens, men begge bidrager til forholdet på hver jeres måde.Så hvordan håndterer I forskelligheden, når det mest ligner en forhindring, I kan være i tvivl, om I kan komme hen over?


Foredraget
Det fortæller jeg meget mere om på mit foredrag den 23. november klokken 19-21 på Næssesslottet i Holte. Det bliver en aften, hvor jeg kommer til at trække på mine 16 år med klienter i min praksis.

Man kan sige at jeg har fingrene nede i bolledejen i forhold til, hvad par bakser med i deres forhold. Det får I glæde af.Jeg kommer til at lære jer, hvad der er vigtigt i et forhold (og nej det er ikke at huske at tage i biografen en gang i mellem), hvordan I bliver bedre til at tale sammen (nej, det kræver ikke en “tale-pind”) og hvad der skal til for at I bliver ved med at være vilde med hinanden også gennem mange år (nej, det kræver ikke (nødvendigvis) sexlegetøj). Og meget mere.Jeg glæder mig så meget til den aften og til at gøre jer klogere på kærligheden og parforholdet og på, hvordan I hjemme hos jer kan få endnu mere af det, I ønsker jer og drømmer om. For det findes. Jeg ved det.


Ses vi  den 23. november?

Køb din billet HER.Miniopgave til dit forhold
Indtil da får du/I en lille opgave, som jeg tænker I kan tage en snak om en aften, når børnene er lagt:
Find på mindst fem ting, som din partner gør anderledes end dig og som bidrager positivt til dit liv. Beriger det, gør det nemmere, tryggere, mere interessant, sjovere… Hav fokus på det positive.God arbejdslyst. Husk at det vi har fokus på vokser, så læg mærke til hvad denne her øvelse gør ved dig og dit syn på din partner. Jeg er sikker på, at det vil lune op under jeres syn på hinanden.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.