Mænd føler sig elsket, når de får sex!

Det er almindelig kendt at mange mænd synes “de får for lidt”. De føler sig elsket proportioneret med den mængde sex de får og derfor vil de gerne have så meget af den bekræftelse og nærhed, som muligt. Sex skal være dejligt for begge parter og det er ofte mænds indgang til den nærhed og ømhed, som mange kvinder efterlyser i deres parforhold.

Når det frustrerede par så sidder i min praksis, så kan de ikke blive enige om, hvad der skal komme først, hønen eller ægget. “Du skal give mig nærhed, før jeg har lyst til at dyrke sex med dig” siger kvinden og “Kan vi ikke bare lige have lidt sex først, så har jeg meget mere lyst til at ligge tæt og snakke bagefter” siger manden. Og så sidder de der. Problematikken omkring mængden af sex står sjældent alene. Der er ofte andre uafsluttede konflikter og skeletter i skabene, som vælter frem, når vi taler om den ømme tå, som sex-livet (eller mangel på samme) kan være. Sex livet er et af de første steder, hvor problemer i parforholdet viser sig. De færreste har lyst til at åbne sig og give sig hen, hvis ikke der er god stemning i forholdet. Med andre ord:

Vejen til soveværelset går gennem dagligstuen

I min verden skal man gøre det man gør bedst i sit parforhold og det kan være svært, når begge parter føler sig overset i forholdet og ikke vil give sig, for at komme den anden i møde. Det er også svært at mobilisere et overskud til at gøre en ekstra indsats, når man selv trænger til at blive fyldt op. For nogen hjælper det helt lav-praktisk at skiftes til at gøre noget for hinanden, for at genopbygge lysten til bare at have sex ud af det blå. For andre skal der rydes ud i de gamle konflikter, før lysten til at være tæt melder sig igen.

Et er sikkert: Sexlivet er det som skiller forholdet fra at være en venskabsforhold, så hvis I vil undgå at falde i “venskabs-fælden” så er det vigtigt at pleje sexlivet. Det er ikke mere rigtigt at ville have nærhed, før man vil have sex end den anden vej rundt, det er et spørgsmål om indgangsvinkel. De fleste kvinder kan tændes, hvis man som mand vil gøre en ekstra indsats, for at fyre op under hende. De fleste mænd vil også gerne den verbale nærhed, hvis de er sikre på ikke at blive kritiseret, men kan slappe af og have oplevelsen af, at det de leverer er godt nok.

Tag ansvar for dit sexliv og dermed gøre noget godt for dit forhold – allerede i dag.

Vil du blive bedre til det? Deltag i workshoppen Det Levende Parforhold 

Læs også: Når lysten til sex forsvinder, så gør I sådan her 

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse.